Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, Irina Mirică, toţi cei care au intrat astăzi în Republica Moldova prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa nu au mai fost nevoiţi să prezinte paşaportul.

'În baza informaţiilor transmise de colegii din Republica Moldova, cetăţenilor care au mers de dimineaţă în ţara vecină li s-a permis să treacă frontiera fără paşaport', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică.

Ea a precizat că nu s-au înregistrat valori crescute ale traficului în urma deciziei autorităţilor moldovene.

Cabinetul condus de Chiril Gaburici a aprobat marţi, în ultima sa şedinţă înainte de a-şi prezenta oficial demisia, o serie de proiecte de lege, între care Hotărârea nr. 63/ 2015 prin care se amendează cadrul legislativ existent cu privire la documentele în baza cărora este permis accesul cetăţenilor străini în Republica Moldova. Hotărârea prevede acordarea unei facilităţi unilaterale în favoarea cetăţenilor Uniunii Europene, care vor avea posibilitatea de a intra pe teritoriul Republicii Moldova în baza cărţilor naţionale de identitate, şi nu doar a paşaportului, ca până în prezent.

Deciziile de marţi ale guvernului demisionar de la Chişinău, între care şi cea privind accesul cetăţenilor Uniunii Europene, inclusiv al cetăţenilor români, pe teritoriul Republicii Moldova, în baza cărţilor naţionale de identitate, ar fi neconstituţionale, conform unei hotărâri emise miercuri de Curtea Constituţională a statului moldovean, scrie agenţia Unimedia. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: