HUAWEI Ascend Mate are un raport ecran-corp de 73% – cel mai mare din industrie. Ecranul de 6,1 inch HD IPS+LCD are o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli şi tehnologia “Magic Touch” care oferă o reacţie îmbunătăţită a ecranului chiar şi când purtăm mănuşi. Ascend Mate are doar 6.5 mm grosime în partea sa cea mai îngustă.

Telefonul dispune de o baterie de 4050 mAh şi procesor Huawei Hi-Silicon de 1.5 GHz. Cu tehnologiile Huawei OPC şi ADRX de economisire a energiei, smartphone-ul oferă până la două zile de utilizare cu o singură încărcare. Are cea mai rapidă capacitate de încărcare a bateriei din gama sa, care economiseşte peste 30% din timpul de încărcare al bateriei.Împreună cu funcţionalitatea globală a roamingului, HUAWEI Ascend Mate suportă cinci benzi de frecvenţă care fac acest smartphone perfect pentru cei care călătoresc internaţional.

Funcţionând cu Android 4.1 şi având o cameră de 8.0 megapixeli cu sistem HDR şi o cameră frontală HD de 1.0 megapixeli, HUAWEI Ascend Mate oferă de asemenea tehnologia dual MIC de reducere a zgomotului, sistem audio şi de înregistrare stereo Dolby. HUAWEI Ascend Mate oferă o aplicaţie de navigare Augmented Reality pentru a te ajuta să ajungi la destinaţie, funcţionalitatea de “lectură inteligentă” care permite referinţa rapidă la dicţionare, Wikipedia şi pagini Google Search, precum şi “partajarea rapida” pentru a încărca poze, filmuleţe şi alte fisiere de două până la de trei ori mai repede decât alţi utilizatori de smartphone, printr-o conexiune Wi-Fi.

Disponibil în variantele “crystal black” şi “pure white”, HUAWEI Ascend Mate va fi pus în vânzare în China în februarie 2013.
Un alt smartphone prezentat la CES este Ascend D2, care rulează pe platforma Android 4.1 şi încorporează un ecran LCD FHD IPS Super Retina + 443 PPI de 5 inch, un procesor quad-core Huawei K3V2 de 1.5 GHz, precum şi o cameră foto de 13 MP BS.