În 2015, în zona de nord a Capitalei, sunt așteptate investiții majore în instituțiile de învățământ privat pentru preșcolari. În context, cea mai așteptată investiție este extinderea Școlii Americane, cu un spațiu destinat preșcolarilor, în timp ce alte grădinițe private așteaptă să intre pe o piață competitivă, dar profitabilă. “Deși sunt multe grădinițe în zona Pipera- Iancu Nicolae, în continuare primim cereri pentru spații cu această destinație, fie vile cu o curte generoasă, fie spații la parterul unor ansambluri rezidențiale din zonă. Cererea de spații cu destinația grădiniță a crescut cu 40% de la începutul anului și așteptăm o dezvoltare majoră pe acest segment anul acesta”, spune Yaniv Dahan, CEO Palace Estate.

În prezent, în zona de nord a Capitalei aproximativ 1.500 de copii cu vârste preșcolare învață la cele mai importante grădinițe din zonă. Numărul lor este estimat să crească în anul școlar 2015-2016 cu aproximativ 10%, spun reprezentanții Palace Estate. “Mărirea numărului de copii în grădiniţe este un efect natural al creşterii populaţiei în nordul Bucureştiului. Finalizarea unor proiecte imobiliare importante în această zonă a generat o creştere a numărului de familii cu venituri medii şi mari care au nevoie de serviciile instituţiilor private de învăţămât”, explică Yaniv Dahan.

Taxele de şcolarizare la cele mai importante grădiniţe din nordul Capitalei variază între 1.300 de lei şi 6.000 de lei pe lună, la care se adaugă cheltuieli pentru activităţile opţionale şi taxele de înscriere la începutul fiecărui an școlar. Fiecare dintre grădiniţele private din zonă are o curiculă adaptată rezidenţilor din nordul Capitalei, adeseori clasele fiind cu predare în limba engleză sau bilingvă.