'Se solicită Guvernului României emiterea unei hotărâri pentru transmiterea imobilului Centura Bucureşti, înscris în anexa nr. 16 a HG 1705/2006, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Transporturilor – Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în domeniul public al Municipiului Bucureşti, împreună cu fondurile aferente pentru finanţarea cheltuielilor curente şi de dezvoltare', prevede proiectul de hotărâre.

În expunerea de motive, primarul general, Gabriela Firea, arată că o problemă majoră cu care se confruntă municipiul Bucureşti o reprezintă aglomeraţia din trafic, generată şi de lipsa unei alternative ocolitoare, Bucureştiul fiind unul dintre puţinele oraşe care nu are o şosea de centură la parametri de, cel puţin, drum expres. Totodată, raportul de specialitate reliefează că varianta de deplasare radială de tranzit este preferată din cauza lipsei unei alternative ocolitoare.

'Până în prezent, autorităţile care administrează Drumul Naţional Centura Bucureşti nu au reuşit să finalizeze lucrările de modernizare a acesteia, cu toate că ele au demarat de foarte mult timp, iar efectele negative asupra traficului s-au accentuat. Mai mult, din analizarea soluţiilor constructive ale nodurilor rutiere transmise de administratorul Drumului Naţional Centura Bucureşti pentru obţinerea avizelor de la compartimentele de specialitate ale municipalităţii s-a constatat faptul că au fost luate în considerare în special aspectele de trafic rutier, specifice domeniului de activitate al acestuia, fără o abordare unitară asupra altor moduri de deplasare (feroviar, transport public, velo, pietonal)', arată sursa citată.

Pe 26 februarie, Gabriela Firea susţinea că a discutat cu vicepremierul Sevil Shhaideh şi cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, despre posibilitatea ca lucrările pentru Centură să fie preluate de Primăria Generală.