Primarul municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, a declarat joi că acesta este primul proiect dintr-o serie de şapte proiecte europene realizate în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană ce urmează să fie finanţat prin POR 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli de creştere.

"Este sfârşitul unei perioade foarte intense de realizare a proiectelor, evaluare, iar astăzi, când vorbim de lansarea proiectelor, este începutul unei perioade la fel de grele. Implementarea proiectului ce se semnează azi începe la toamnă", a spus Ilyes.

Proiectul presupune reabilitarea unei clădiri aflată într-o avansată stare de degradare şi transformarea acesteia într-un centru tehnologic, de inovare şi de afaceri. În clădirea respectivă vor fi amenajate şi dotate 10 spaţii destinate închirierii firmelor pentru activităţi de producţie şi prestări servicii. Totodată, firmele vor beneficia de servicii de consultanţă şi asistenţă de specialitate în domeniile juridic, finanţe, contabilitate, psihologie, marketing, management şi servicii de secretariat.

Firmele care vor dori să fie incluse în acest centru vor fi selecţionate de către o comisie a Consiliului Local Satu Mare, urmând ca o asociaţie economică să se ocupe de administrarea lui.

Valoarea proiectului este de 3,9 milioane lei, din care 1,6 milioane lei reprezintă finanţare nerambursabilă, durata de implementare fiind de 18 luni