Centrele comerciale operate de membrii Asociaţiei Investitorilor de Real Estate din România (AREI) impun măsuri de siguranţă în conformitate cu deciziile autorităţilor, iar investiţiile continue în implementarea şi îmbunătăţirea distanţării şi protejării sănătăţii demonstrează existenţa unui grad ridicat de conformare la cerinţele de distanţare şi dezinfectare, susţine organizaţia, într-un comunicat.

Totodată, potrivit sursei citate, atenţia proprietarilor de centre comerciale membre ale Asociaţiei, cât şi a partenerilor şi colaboratorilor acestora, s-a îndreptat încă de la bun început către implementarea unor soluţii avansate de protecţie şi dezinfectare a zonelor predispuse atingerii şi traficului, prin instalarea dispenserelor cu dezinfectant şi a benzilor autocolante nanosept pe suprafeţele frecvent atinse, cât şi în echipamente de protecţie şi sisteme de monitorizare a temperaturii.

„În ceea ce priveşte respectarea obligaţiei de a purta mască, controlul riguros al respectării acestei obligaţii reprezintă în continuare o prioritate pentru administratorii centrelor comerciale membre ale Asociaţiei. Astfel, aşa cum au menţionat şi autorităţile, graţie unor măsuri stricte de control, centrele comerciale oferă unele dintre mediile cu cel mai înalt grad de conformare în privinţa obligaţiei purtării măştii. Totodată, o atenţie deosebită s-a manifestat în asigurarea purificării intensive a spaţiilor prin sisteme avansate de filtrare a aerului, dar şi controlului numărului de persoane în spaţiile comune pentru a asigura îndeplinirea şi respectarea condiţiei de distanţare socială”, se spune în comunicat.

Nu va exista o supraaglomerare de sărbători

În același timp, AREI dă asigurări că centrele comerciale şi mall-urile operate sunt pregătite pentru a evita supraaglomerarea în perioada sărbătorilor de iarnă.

„În mod concret, acestea sunt pregătite să controleze şi să reducă, dacă se va impune, aglomeraţia în zonele în care numărul de vizitatori depăşeşte limita de siguranţă, prin restricţionarea temporară a accesului în mall. În acelaşi timp, anul acesta, centrele comerciale împreună cu comercianţii au dat startul promoţiilor şi campaniilor sezonului de cumpărături de iarnă, în mod anticipat, tocmai pentru a evita perioadele aglomerate şi cumpărăturile de ultim moment, aşa cum eram obişnuiţi până anul trecut.

Cumpărăturile realizate din timp le vor permite clienţilor să se simtă mult mai în siguranţă, respectarea distanţei sociale fiind un factor extrem de important. În concluzie, AREI susţine faptul că centrele comerciale membre ale Asociaţiei au implementat măsuri extinse de sănătate şi de siguranţă pentru a asigura securitatea sanitară a clienţilor şi personalului”, se precizează în documentul citat.