În primul semestru, veniturile operaționale au crescut cu 51% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2013 și au depășit dinamica cheltuielilor operaționale, conducând la o îmbunătățire puternică a profitabilității operaționale: +97%.

„Pentru prima dată după 3 ani, am oținut un rezultat net pozitiv la 6 luni. Chiar și așa, ne așteptăm în continuare la provocări în cea de a doua jumătate a anului, bazându-ne pe o strategie care presupune o vânzare la preț ridicat, având în vedere beneficiile și unicitatea noilor produse și poziționarea premium în piață, dar și presiunea venită din zona costurilor cu materiile prime și energie”, a declarat Liviu Stoleru, directorul general al Cemacon.

Producătorul a înregistrat în primul semestru al anului o cifră de afaceri de circa 6,2 mil. euro, în creştere cu 41% faţă de perioada similară a anului anterior. În această perioadă, fabrica de cărămidă de la Recea a funcţionat la capacitate maximă, potrivit reprezentanţilor companiei.

După cesiunea unei creanțe de 12 mil. euro de către BCR în favoarea Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperatief UA, operată de bancă în decembrie 2013 și notificată în luna februarie, și oferta publică derulată de consorțiul acționarilor majoritari în luna ianuarie, compania are în derulare operațiunea de diminuare a capitalului social și majorare a acestuia cu numerar, precondiție pentru finalizarea restructurării.

Şeful companiei îşi propune pentru acest an creşterea cifrei de afaceri cu 31% şi a profitului operaţional cu 28%, faţă de 2013.