Celulă de criză la Guvern! Marcel Ciolacu, detalii despre cetăţenii români din Fâşia Gaza

Celulă de criză în România! Marcel Ciolacu a dat detalii despre românii blocaţi în Fâşia Gaza, acolo unde Israelul bombardează intens, ca replică la atacul Hamas de sâmbăta trecută. Premierul spune că niciun român nu a părăsit până în acest moment Fâșia Gaza.

La nivelul autorităţilor de la Bucureşti, s-a înfiinţat o celulă de criză prin care se ține în permanență legătura cu românii de acolo.

„Avem și noi români în Fâșia Gaza, în jur de 230-250 care au apelat deja la Ministerul de Externe, la Ambasadă, la Consulat. Se ține legătura cu ei.

Până în acest moment niciun cetățean, nu neapărat cu dublă cetățenie, nici cetățeni americani, nimeni nu a ieșit din Fâșia Gaza”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, duminică seară, în emisiunea „La final” a lui Ionuţ Cristache.

România se coordonează şi cu alte state UE şi cu SUA în acest caz

El dă asigurări că, până la urmă, românii de acolo vor fi aduşi acasă în siguranţă.

„Nu are rost să intră în nişte detalii care ar putea să le facă rău acestor oameni. Se comunică cu acest grup de români care au solicitat Ministerului de Externe şi României ajutorul.

Sunt ferm convins că până la urmă vom reuşi, cu toţii suntem angrenaţi. (…)

În cursul zilei de azi am avut o legătură cu celula de criză, cu decidenții de acolo și încercăm să găsim cu celelalte state UE, dar și cu SUA să luăm deciziile cele mai bune”, a adăugat premierul.

Marcel Ciolacu a explicat că Fâşia Gaza, în acest moment, este o o zonă de conflict cu o dinamică foarte mare.

„Cred că responsabilitatea noastră este de a păstra calmul şi de a lua deciziile corecte şi foarte bine informate şi de a avea un plan coerent, repet, şi cu celelalte state”, a spus şeful Guvernului de la Bucureşti.

„În acest moment nu sunt motive de îngrijorare asupra vieţii lor”, a mai spus el despre cetăţenii români blocaţi acolo.