Printre cele mai utile aplicaţii culinare se numără 100+ Easter Recipies, Easter: 50+ recipies, cu reţete de mâncăruri specifice sărbătorilor, dar şi aplicaţia iOS, pentru iPhone, Eggs from Dash! Recipies, dezvoltată special de Dash Magazine. O altă aplicație folositoare, Easter recipies & tips, oferă, pe lângă reţete, şi sfaturi despre cum să petreci cât mai interesant Paștele, în familie sau cu prietenii.

În ceea ce priveşte aplicaţiile culinare în limba română, în sprijinul gospodinelor vine aplicația Rețete de Post, cu o interfață simplă, sortată pe categorii de mâncăruri, sau aplicația pentru Android a site-ului www.retete-de-mancare.ro, unde pot fi găsite rețete pentru orice ocazie, având o secțiune dedicată rețetelor de Paște.

Alte aplicaţii recomandate de specialiştii PhoneGeeks în această perioadă sunt cele cu idei și sfaturi pentru prepararea ouălor de Paște, precum Egg Timer Free, o aplicație pentru Android care calculează timpul necesar fierberii ouălor.

Jocuri pentru copii şi felicitări virtuale

„Românii manifestă un interes destul de mare pentru transmiterea de felicitări virtuale, de aceea, în topul preferințelor din această perioadă se află aplicații precum Easter Egg Decoration sau Easter Egg Maker, ce le oferă utilizatorilor posibilitatea de a decora un ou pe telefon și de a-l trimite mai apoi prin Internet celor dragi, sub formă de felicitare”, a precizat Adi Coman – The PhoneGeeks.

Pentru cei care preferă SMS-urile, aplicația Mesaje de Sărbători le permite să aleagă un mesaj haios dintr-o listă cu zeci de urări de sărbătoare, pe care ulterior să îl trimită prietenilor.

Și cei mici se pot distra de Paște cu aplicații, printre cele mai des utilizate numărându-se aplicația pentru iOS Bubble Blast Easter, un joc de tip puzzle cu 2.500 de nivele, în care îți poți alege ca personaj un iepuraș sau unul din cele 8 ouă colorate și aplicația Android Bouncy Bill Easter Tales, un joc în care personajele sunt decorate special pentru sărbătorile pascale. O altă aplicație interesantă pentru copii este The Story of Easter, care povestește detaliat toate întâmplările legate de Paște, însă aceasta este disponibilă deocamdată doar în limba engleză.

„Există și jocuri de tip live wallpaper, precum Easter Egg Hunt, unde utilizatorii pot sparge ouă colorate în care se găsesc diferite surprize ce au legătură cu perioada sărbătorilor de Paște”, a adăugat Adi Coman.

Calendarul ortodox, pentru Android

Una dintre cele mai utile aplicații în rândul persoanelor religioase este Calendar Ortodox, o aplicație Android sincronizată cu calendarul bisericesc, ce prezintă în detaliu fiecare sărbătoare. Aplicația are și un widget care afișează, până la 6 zile, toți sfinții sărbătoriți, precum și detalii despre fiecare dintre aceștia. În plus, utilizatorii au și opțiunea de a vedea care sunt posturile de peste an, zilele în care nu se fac nunți sau zilele în care sunt sărbători legale și nu se lucrează.