Cea mai mare piscină din lume în Chile
Este mai mare decat 20 de bazine olimpice şi de şase ori mai mare decat cel mai apropiat competitor, Piscina Orthlieb din Casablanca, Maroc. Minunea de la resortul San Alfonso del Mar din Chile absoarbe apa direct din mare utilizând un sistem computerizat de filtrare. Soarele o încălzeşte la 26 grade Celsius, cu nouă grade mai caldă decât apa Oceanului Pacific.
Nu numai că are o lungime impresionantă, dar se mândreşte şi cu o adâncime care i-a asigurat locul în Cartea Recordurilor. În afară de dimensiunile unice, laguna are şi o altă caracteristică spectaculoasă: apele sale au transparenţa şi turcoazul intens al mărilor tropicale. Cinci ani le-a luat chilienilor până când au construit acest paradis acvatic în care au investit 1 miliard de euro, iar pentru întreţinere se estimează că va fi cheltuită o pătrime din această sumă. O noapte de cazare costă 170 de dolari/camera.
Piscina Vilelor Alila din Bali – Indonezia
Cu 84 de vile spaţioase în aer liber, toate cu piscine private cu apă sărată, terase însorite şi cabane cu vedere la ocean, Hotelul Alila te îmbie să trăieşti dincolo de pereţii clasici – la piscina infinită aflată pe o margine de stâncă la sute de metri deasupra plajei. Nimic nu se compară cu relaxarea pe marginea acestei întinderi imense de apă care îţi oferă o panoramă de vis asupra Oceanului Indian şi în apropierea ei te poţi răsfăţa la Sanctuarul Spa cu tratamente pe bază de avocado şi nucă de cocos. Barul, cocoţat şi el lângă piscină te revigorează cu cele mai savuroase cocktailuri de fructe, iar camerele eco cu plafoane de bambus local şi mobilier din lemn de esenţă tare desăvârşesc relaxarea. O noapte într-una din viluţe costă 685 dolari/camera.
Privelişti de vis spre Marea Egee de la Perivolas
Construit asemenea unui amfiteatru într-o stâncă din apropierea satului Oia, Hotelul Perivolas este înconjurat de o piscină uriașă de un albastru profund, cu vedere la Marea Egee. Pare să se reverse peste stânci, să se extindă în Eternitate şi să se unească cu linia orizontului, iar dacă înoţi pe marginea ei admiri marea presărată cu vaporaşe de la 300 de metrii înălţime. Şezlonguri cochete înconjoară piscina şi doar clinchetul produs de sticla de bere rece pe care o desfaci în timp ce admiri frumoasa Calderă, pare să perturbe liniştea. Atunci când gradele din termometre cresc simţitor, personalul te răsfaţă cu felii de pepene rece şi cocktailuri. De jur împrejurul piscinei se întind căsuţele cicladice ca nişte bucăţi de zahăr cubic cu nuanţe azurii care ascund camere cu saune şi duşuri relaxante. O noapte aici costă aproximativ 812 dolari/camera.
Relaxează-te în piscina din deşert la Hotelul Amangiri – Utah, SUA. Mai multe detalii pe TV Travel!