În primul rând, pentru a fi sigur că eşti în siguranţă pe internet trebuie să foloseşti o soluţie de securitate precum Bitfedender, Kaspersky sau Eset. În al doilea rând, dacă nu vrei că cineva să îţi intercepteze mesajele foloseşte aplicaţii criptate end-to-end.

Două dintre cele mai folosite din lume sunt WhatsApp şi Telegram. Aceste aplicaţii nu permit vizualizarea mesajelor decât de participanţii la discuţie. Recent, primarul general Gabriela Firea a declarat că ministrul de Interne Carmen Dan a venit pregătită în ședința CEx PSD cu hârtii care reprezentau discuții private pe WhatsApp, după ce în urmă cu un an a recunoscut că are discuții, de pe aceeași aplicație, ale unui senator și că sunt ușor de interceptat. Acest lucru este fals. Niciu serviciu secret din lume, fie el american sau rus, nu poate sparge codul aplicaţiilor WhatsApp şi Telegram. 

Ceea ce pot vedea este numele, numărul de telefon, adresa IP, locaţia, reţeaua, tipul telefonului, cu cine vorbeşti, de cât timp, dar atât. Conţinutul mesajelor nu poate fi interceptat. 


Te-ar putea interesa și: