Primele papusi Barbie au fost lansate pe piata de catre compania americana Mattel in 1959. Creatorul jucariei, Ruth Handler, a imprumutat modelul Barbie de la o papusa germana numita Bild Lilli. Si incepand de atunci brandul Barbie a capatat renume, fiind create si papusi cu preturi extraordinare.

Una dintre acestea este fara indoiala prima papusa: Barbie No.1. Aceasta este dedicata nostalgicilor cu dare de mana, care pot plati pentru o jucarie 8.000 de dolari.

O alta papusa Barbie foarte scumpa este cea lansata cu ocazia celei de-a 40-a aniversare a brandului. Aceasta a fost creata de bijuteria De Beers si poarta o rochie impodobita cu 160 de diamante. De asemenea, este impodobita cu bijuterii din aur alb de 18 carate. Pretul sau este insa pe masura: 85.000 de dolari.

Cea mai scumpa papusa Barbie din lume are insa un pret poate prea extravagant: 95.361 dolari. Aceasta a fost lansata in Mexico City pentru a promova un film din seria Barbie: Barbie and the Diamond Castle. Papusa are o rochie acoperita cu 318 diamante care insumeaza 20,66 carate.

Sursa: Most Expensive