Scott Abramson, vice-președintele Park Avenue Liquor Shop din Manhattan, a spus într-un interviu că clienții care caută licori tari de lux sunt la fel de înclinați ca băutorii de vinuri să plătească un preț ridicat pentru sticla potrivită.
“Nu mai este ca acum 20 de ani, când clienții erau oamenii de afaceri în costum și cu cravată. Acum e vorba, în special, de raperi și atleți, care aruncă șase, șapte, 8.000 dolari pe o sticlă. Urmăresc marca ”, a spus el.
Potrivit lui, clienții cumpără tării scumpe pentru diferite motive. “Uneori ei sunt colecționari care colecționează un anumit scotch sau coniac, iar alții cumpără pentru o investiție sau pentru a face cadouri exclusiviste”, spune el. “Am vândut un whiskey Macallan de 60 de ani pentru 22.000 dolari unui bărbat care a construit un nou avion și s-a gândit că arată bine în avion”,  a declarat Abramson.
În timp ce 22.000 dolari pentru o sticlă de Speyside poate părea foarte mult, sunt câteva licori tari care depășesc cu mult această sumă. Un preț foarte ridicat poate avea legătură cu faptul că a fost produs într-o ediție extrem de limitată, nu a fost deschis de sute de anis au pur și simplu sticla este bătătoare la ochi dincolo de limita ridicolului.
Indiferent de motiv, aceste lichioruri sunt comandate la prețuri extrem de înalte.
Iată în continuare câteva din licorile scandalos de scumpe din întreaga lume.
   L’or De Jean Martell Cognac
De când a fost fondată în 1715, Martell a produs coniacuri pentru gusturi fine. Toate sticlele sunt de cea mai înaltă calitate și nici una din ele nu e ieftină. Cel mai extravagant coniac al companiei este L’Or de Jean Martell.
Acest coniac rar este dublu-distilat, apoi supus unui lung proces de maturare în butoaie de stejar. Dacă vă sună interesant, o sticlă de 750ml poate fi cumpărată de la Park Avenue Liquor Shop cu 4.200 dolari.
  Macallan Fine & Rare Scotch Whisky
Macallan’s Fine & Rare Collection este crema din stocul distileriilor vechi de peste un secol. În unele cazuri, aceste whiskey-uri datează din anii 1920 și au prețuri ridicate pentru colecționari și “connoisseurs”.
În decembrie, semnătura BC Liquor Store din Vancouver, British Columbia a garantat 12 sticle ca datând din 1945 până în 1989. Intervalul de preț pornea de la 3.000 dolari până la peste 17.000 dolari sticla.
  Wray and Nephew Vintage Rum
J. Wray and Nephew este un producător Jamaican de rom cu produse ce au prețuri modeste. O sticlă de 750ml de Wray & Nephew Overproof poate fin cumpărată de la Park Avenue Liquor Shop pentru 25 de dolari. Ați zice ca pentru un buget mediu, nu?
Nu chiar așa. Potrivit BBC News, 12 sticle nemarcate datând din anii 1940 au fost descoperite în depozitul companiei în timpul inventarului din 2003. Aceste sticle conțin rom care, în unele cazuri, este inclus în amestecuri din 1915. Una din sticle a fost prezentată la festivalul romului din 2006 de la Londra și a avut un preț de 48.000 dolari, bazat exclusiv pe pedigree-ul rar.
  Louis XIII Black Pearl Cognac
Remy Martin a produs cândva 358 de sticle de Louis XIII Black Pearl Cognac, iar ele s-au vândut rapid. Însă, în scurta perioadă când ele au fost disponibile, puteai merge în Rose Club de la Plaza Hotel din New York și să comanzi un pahar din excepționalul lichior.
Prețul pentru un singur pahar? Nu mai puțin de 2.500 dolari, potrivit unui articol din 2008 apărut în The New York Daily News.
S-ar putea presupune că și un mogul s-ar putea gândi de două ori înainte de cheltui atât de mult pentru un pahar de băutură: articolul estima că intră cam 32 de pahare într-o sticlă de 1,75 litri, ceea ce în dă o valoare de 80.000 dolari.
  Tequila Ley .925
Tequila este mai degrabă asociat cu petrecerile sălbatice în piscină decât cu colecționarii de vârfuri de gamă. Într-adevăr, chiar și pretențiosul Park Avenue Liquor Shop vinde marfa pentru mai puțin de 15 dolari sticla. Cu toate acestea, când este vorba de Aztec Passion Ediție Limitată din Tequila Ley .925, banii nu au valoare.
În 2006, tequila a fost împachetată într-un ambalaj din peste 4 uncii de aur și platină și vândută unui colecționar privat pentru suma de 225.000 dolari. Numele colecționarului, cu rezidența în SUA, nu a fost dezvăluit.