Într-un tur virtual al expoziției Galileo, specialiști ai Huawei au prezentat anumite evoluții cheie în procesul de dezvoltare al rețelelor 5G. Din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, turul fizic al expoziției nu a fost posibil însă reprezentanții au explicat cele mai interesante tehnologii care au fost făcute posibile mulțumită 5G-ului.

Progres semnificativ în numai un an

„Implementarea 5G-ului a înregistrat un progres semnificativ. Sunt peste 100 de milioane de utilizatori. În cazul 5G-ului, realizarea acestui progres a durat numai un an”, a spus unul dintre specialiști.

De asemenea, specialistul a explicat că până la sfârșitul acestui an se preconizează că prețurile pentru dispozitivele 5G vor fi accesibile pentru toți utilizatorii.

Modulele 5G

În continuare, specialiștii au comparat noul modul 5G creat de Huawei cu vechiul modul de antene. Acesta cântărește 28 de kg și este mult mai compact și ușor comparativ cu cel tradițional. Conform acestora, Huawei utilizează un nou material care are mai puțin de jumătate de greutatea celui vechi.

De asemenea, reprezentații Huawei au explicat că montarea acestuia este mult mai ușoară, fiind nevoie de numai 2 persoane și aproximativ 2 ore pentru instalare.

Noi posibilități pentru utilizatori

Tehnologia 5G permite utilizatorilor să se bucure de noi experiențe și tehnologii prin implementarea Realității Augmentate (AR) și a Realității Virtuale (VR). Specialiștii au prezentat un nou dispozitiv de tip VR, mult mai compact față de majoritatea dispozitivelor care se află pe piață în acest moment.

Conform acestora, „cererea pentru o experiență mai bună nu se termină niciodată” iar tehnologia Huawei lucrează la implementarea unei calități video 8K Ultra HD prin tehnologia 5G

De asemenea, reprezentații Huawei au vorbit și despre beneficiile pe care noua tehnologie le poate oferi sistemului medical. Unul dintre acestea este posibilitatea ca medicii să ofere un diagnostic la distanță pentru pacienți. Conform celor spuse de specialiștii Huawei, tehnologia 5G ar putea permite ca în viitor să fie realizate operații de la distanță prin utilizarea unei mâini de robot controlate de către medici. Conform specialiștilor, această tehnologie îi poate ajuta pe medici și cu multe obiective zilnice.

„5G-ul face ca mașinile controlate de la distanță să funcționeze mult mai bine, ceea ce oferă un mediu mult mai sigur pentru toți cei care lucrează în domenii riscante și nu numai”, au explicat reprezentații.