România reprezintă una dintre cele mai importante țări pentru Huawei, din punctul de vedere al investițiilor realizate, compania având o prezență constantă aici de 18 ani. Compania noastră a investit peste 750 de milioane de EUR în România și a construit un centru de servicii globale, un centru comun de servicii de contabilitate, un centru global de resurse umane și un centru global pentru operațiuni de e-commerce. Valoarea taxelor plătite în anul 2019 a depășit 53 de milioane EUR. Numărul locurilor de muncă pe care le-a creat compania direct și indirect se ridică la 6.300. Anul trecut, compania de consultanță Randstad ne-a evaluat drept cel mai bun angajator din România din domeniul TIC.

Huawei România are în prezent peste 2.200 de angajați care lucrează alături de operatorii de telecomunicații și de partenerii noștri pentru a construi infrastuctura TIC din România. Vitezele de download pentru rețelele de bandă largă au plasat România pe locul 4 în lume, penetrarea serviciilor de 100Mb/s a atins 70%, costul acestora este cel mai redus la nivelul UE, iar industria telecomunicațiilor din România a atins un nivel de leadership la nivel mondial. Aceste realizări reprezintă rezultate ale parteneriatului solid, pe termen lung, al Huawei cu operatorii de telecomunicații.

Huawei se axează pe filozofia “în România, pentru România”, iar prin proiecte educaționale precum “Seeds for the Future” și “1000 dreams” am cooperat cu universități de top din România și am școlarizat peste 1.000 de studenți din domeniul TIC.

De la izbucnirea epidemiei, Huawei și partenerii săi și-au continuat misiunea, facând față provocărilor legate de creșterea traficului și a numărului de utilizatori, menținând funcționarea stabilă a rețelei și asigurându-se că oamenii pot lucra și studia de acasă. Telemunca și școala online au devenit esențiale pentru continuarea funcționării societății și a economiei, iar Huawei a făcut tot posibilul pentru a sprijini eforturile românilor prin tehnologiile sale avansate, care asigură conexiuni stabile, rapide și sigure.

În același timp, pentru a-i sprijini pe românii care se află în linia întâi în lupta cu pandemia, Huawei a donat 100.000 de măști medicale, 10.000 de măști de tip N95 și 500 de seturi de îmbrăcăminte de protecție. Principiul nostru este simplu: cât timp putem proteja cel puțin un cetățean român, eforturile noastre sunt utile.

Securitatea cibernetică și protejarea datelor este prioritatea nr. 1 a Huawei, care depășește interesele noastre de afaceri. De 30 de ani, Huawei deservește 3 miliarde de utilizatori în 170 de țări din întreaga lume, menținând un istoric bun de securitate a rețelelor. De asemenea, în ultimii 18 ani Huawei a înregistrat o reputație bună în România în ceea ce privește securitatea cibernetică, fără a avea incidente majore sau istoric negativ.

În prezent, Huawei este singurul producător de echipamente end-to-end care a obținut certificarea pentru securitate cibernetică. Echipamentele companiei au fost testate minuțios în centre de securitate din Marea Britanie, Germania și Belgia. Huawei este compania cu cele mai complexe audituri de securitate cibernetică din lume. Faptele demonstrează că în echipamentele Huawei nu există backdoors.

Huawei este o companie privată, deținută în proporție de 100% de peste 90.000 de angajați, fără niciun fel de intervenție din partea guvernului. Niciuna dintre falsele acuzații aduse Huawei în ceea ce privește riscurile de securitate cibernetică nu au fost demonstrate.

Recomandăm ca securitatea rețelelor 5G să urmeze strategia unificată a UE, iar abordarea acesteia să se bazeze pe fapte și standarde. De exemplu, catalogul de securitate al Legii Telecomunicațiilor, publicat recent de autoritatea germană BSI, abordează securitatea rețelelor prin specificații tehnice clare și prin standarde unificate, tratând toți furnizorii în mod egal.

5G este motorul dezvoltării viitoare a economiei digitale. Din poziția de lider al pieței de echipamente 5G, Huawei își propune să utilizeze cea mai avansată tehnologie 5G pentru a construi avantajul competitiv al unei economii digitale orientate spre viitor și pentru a susține evoluția industriei digitale a României.