Primul film al seriei create de Peter Jackson, The Hobbit: An Unexpected Journey, a fost cel mai descărcat film în 2013, conform unui clasament întocmit de cei de la TorrentFreak.  Acesta a fost descărcat de pe torrente de 8,4 milioane de ori şi este urmat în top de Django Unchained şi Fast And Furious 6, cu 8,1 milioane descărcări, respectiv 7,9 milioane descărcări.

Din top lipsesc filme cu încasări impresionante precum Man of Steel sau The Hunger Games: Catching Fire. Filmul Gangster Squad este surpriza clasamentului care a încasat cel mai puţin dintre toate filmele din top (105,2 milioane de dolari).

Pirateria nu afectează atât de mult veniturile studiourilor de film, cei de la TorrentFreak remarcând că anul acesta suma care va intra în buzunarul acestora fiind de aproximativ 11 miliarde de dolari, 2013 fiind unul dintre cei mai buni ani din istorie. Nu acelaşi lucru se poate spune despre vânzările de DVD-uri, serviciile de închiriere sau serviciile de video la cerere. Acestea sunt cel mai grav afectate de piraterie.

<iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/T90Holdcrps" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>