Vânzările de junk food au crescut dramatic. Lanțurile de magazine fast-food, care abundă în alimente procesate, sunt la tot pasul. Printre cele mai periculoase alimente din lume se numără maioneza, carnea grasă, mezelurile, băuturile carbogazoase, alimentele dulci, chipsurile. Maioneza este un amestec caloric, care conţine foarte multă grăsime, glucide, agenți de colorare, îndulcitori, înlocuitori. La fel de nocive sunt ketchup-ul şi diverse sosuri, care, în afară de coloranți și înlocuitori de arome, conțin şi produse modificate genetic.

Carnea grasă accelerează procesul de îmbătrânire a celulelor și contribuie la apariția bolilor cardiovasculare. Mezelurile sunt unele dintre cele mai periculoase alimente. Ele conţin aşa-numitele grăsimi ascunse, obţinute prin colorare și arome. Mulți producători de produse din carne folosesc soia transgenică (modificată genetic), pentru obţinerea mezelurilor – cremwurşti, cârnați, salam. Alimentele dulci conţin o mare cantitate de calorii, în combinație cu aditivi chimici, produse modificate genetic, coloranți și arome.

Băuturile carbogazoase sunt un amestec de zahăr şi substanțe chimice. Ele facilitează distribuirea rapidă a substanțelor nocive în organism și sunt deosebit de dăunătoare prin conținutul ridicat de zahăr. Chipsurile sunt dăunătoare pentru organism, fiind un amestec de carbohidrați și grăsimi acoperite cu coloranți și înlocuitori de gust. Caramelele conțin cantități mari de zahăr, aditivi chimici, coloranți şi înlocuitori.RADOR