Fabrică de ulei
6 mil. EURO

Investiţia va fi derulată de Dropia Best Cooperativa Agricolă şi vi­zează în­fi­inţarea unei fabrici de procesare a seminţelor oleaginoase, în localitatea Zimnicea, judeţul Teleorman. Uleiul brut astfel obţinut va fi distribuit către rafinării pentru a fi prelucrat şi comercializat pe piaţă. Valoarea totală eligibilă a proiectului este 6 milioane euro, din care 3 milioane de euro reprezintă finanţare nerambursabilă.

203-49729-04_abator_12_c.jpgAbator de porcine
4 mil. EURO

Firma Presmar din Călăraşi va utiliza aceste fonduri pentru construirea unui abator de porcine, inclusiv pentru o secţie de tranşare şi procesare a cărnii în produse proaspete netratate termic, cum ar fi slănina tradiţională tip Săruleşti. Terenul pe care se va amplasa investiţia are o suprafaţă de 59.547 de metri pătraţi şi se află în comuna Tămădău Mare, judeţul Călăraşi. Din totalul fondurilor, 2 milioane de euro sunt nerambursabile.

203-49730-04_bovine_12_c.jpgAbator de bovine
4 mil. EURO

Sprijinul nerambursabil reprezintă 50% din valoarea totală a proiectului care prevede amenajarea unui abator de bovine în comuna Vădeni, judeţul Brăila. Noul abator, dezvoltat de firma Caruz Brăila, va ocupa o suprafaţă de 5.616 de metri pătraţi construiţi, iar cele trei linii tehnologice vor avea o capacitate de sacrificare de 220 de suine, 25 de bovine şi 40 de ovine pe oră. Materia primă necesară va fi asigurată, în proporţie de 20%, din producţia proprie. În urma implementării programului vor fi create 79 de noi locuri de muncă.