Guvernul american a cheltuit în acest an sume uriașe de bani pentru dezvoltarea jocurilor video, pentru studierea modului în care își găsesc americanii iubirea pe internet sau despe prostituția din Vietnam. 

1. University of California a dat nu mai puțin de 3 milioane de dolari pentru ca o echipă de cercetători să joace jocuri precum World of Warcraft pentru ca în urma acestei cercetări a jocurilor video să se poată stabili o legătură între relațiile din joc și comportamentul organizațional.
2. Departamentul American pentru Agricultură a cheltuit 700.000 de dolai pentru studierea gazelor cu efect de seră produse de vaci. 
3. Un profesor de la Standford a primit peste 200.000 de dolari pentru a cerceta modul în care americanii își caută perechea pe internet.
4. National Science Foundation a cheltuit peste 200.000 de dolari pentru a studia dacă pozițiile neclare ale politicienilor influențează imaginea publică a acestora.
5. Peste 400.000 de dolari au fost cheltuiți de Institutul American pentru Sănătate, care a vrut să știe modul de comportament al bărbaților care se prostituează în Vietnam.
6. Nu mai puțin de un milion de dolari au fost dați de către statul american pentru realizarea unor poezii special concepute pentru grădinile zoologice din mai multe state americane.
7. 175 de milioane de dolari au fost cheltuiți pentru întreținerea clădirilor în care nu locuiește nimeni.
8. O serie de clinici fantomă au primit din partea statului american peste 118 milioane de dolari.
9. Într-un raport se arată faptul că datorită unui studiu care a costat 150.000 de dolari au fost salvate mii de salamandre care erau amenințate cu dispariția.
10. În California, un parc primește 440.000 de dolari pentru a s epune la punct cu ultimele tendințe în energia verde pentru o clădire care nu a mai fost utilizată de mai bine de zece ani.
11. 137.000 de dolari a primit un profesor pentru a crea un joc bazat pe ideea de recesiune economică.
12. Tot așa, o grădina zoologică a primit peste 400.000 de dolari pentru a crea un joc numit "Wolfquest".
13. Ultima din listaă, și probabil cea mai surprinzătoare cheltuială a guvernului american esteun proiect al Institutlui american pentru sănătate, care a dat 800.000 de dolari ca să afle care este impactul unui program de spălare în zona genitală din Africa de Sud.