Care sunt cele mai bune și mai frumoase plaje din Italia

Care sunt cele mai bune și mai frumoase plaje din Italia. De la punctele fierbinți din Amalfi și Costa Smeralda, până la întinderi de nisip mai puțin cunoscute din Lampedusa și Elba, cele mai bune plaje din Italia întâmpină toate tipurile de călători.

Unele dintre aceste plaje sunt situate convenabil, lângă stațiune, în timp ce altele necesită drumeții de până la o oră. Dar, cu siguranță, toate merită efortul dacă ajungeți în superba peninsulă italiană.

Italia are 4.723 de mile de coastă binecuvântată de apele Mării Mediterane, unde veți găsi unele dintre cele mai frumoase plaje și orașe de pe litoral din întreaga lume. Gândiți-vă la un nisip alb strălucitor, stânci de calcar și cele mai albastre și limpezi ape. Este o sarcină aproape imposibilă să întocmești o listă cuprinzătoare a celor mai frumoase plaje din țară, dar ca aceasta este bazată în principal pe noutate.

Din Sicilia până în Liguria, iată 8 dintre cele mai bune plaje din Italia, conform CNtraveler.

1. Scala dei Turchi, Sicilia

Scala dei Turchi – în italiană „Scara turcilor” – este o stâncă de pe coastă, lângă orașul Realmonte, la marginea de sud a Siciliei. Numele datează din Evul Mediu, când corsarii otomani s-au adăpostit aici de vânturile puternice ale mării.

La bază se află o plajă care este izbitoare prin unicitatea sa, cu nisipuri de bronz, care oferă un contrast superb cu oceanul azuriu și stâncile palide. Zona se află la aproximativ două ore de mers cu mașina de orașul Palermo.

2. Atrani, Campania

Situat de-a lungul Coastei Amalfi, pitorescul Atrani amintește de cele mai faimoase puncte fierbinți de coastă din Italia (gândiți-vă la Positano, Capri) – doar că este mai puțin aglomerat.

În afară de bisericile frumoase, piețele pline de viață și bibanul colorat de pe stâncă din provincia Salerno, Atrani are o plajă cu nisip pal la Marea Tirenienă. Ajungeți aici cu autobuzul sau cu feribotul din Napoli.

3. Chiaia di Luna, Ponza

În dialectul napolitan, chiaia înseamnă „plajă”. Este în formă de semilună și se află la poalele unei stânci falnice de rocă vulcanică. Este situată pe Ponza, cea mai mare insulă din Arhipelagul Pontin, care este densă, cu plaje spectaculoase, golfuri, grote și restaurante cu fructe de mare.

Îndreptați-vă până aici luând trenul de la Roma până în comuna Anzio, apoi cu feribotul două ore, de la Anzio la Ponza.

4. La Pelosa, Sardinia

Sicilia tinde să capteze atenția în ceea ce privește insulele italiene. Dar nu uitați de Sardinia, a doua insulă ca mărime din Marea Mediterană, cu o mare diversitate de peisaje, multe dintre ele nedezvoltate: păduri, câmpii plate, coaste stâncoase și, bineînțeles, plaje frumoase cu nisip fin și ape albastre strălucitoare.

Situată pe o bucată de pământ în colțul de nord-vest al Sardiniei, La Pelosa este îndrăgită pentru că poți merge aparent cu apa până la genunchi. Este aproape ca o piscină uriașă cu apă sărată. Pentru a ajunge aici, luați zborul de o oră de la Roma până la Alghero, apoi închiriați o mașină spre nord, până la La Pelosa.

5. San Fruttuoso, Liguria

Îndreptați-vă spre nord, spre Genova și puteți face o scurtă călătorie cu mașina până la San Fruttuoso. Conduceți și faceți drumeții din Portofino sau cu feribotul de la Rapallo sau Comoglu.

Această plajă ascunsă își ia numele după grațioasa mănăstire albă, dedicată lui Fructuosus, patronul celor care țin post.

7. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa

La doar o oră de zbor de la Napoli. Lampedusa este cea mai sudică insula din întreaga Italie; este mai aproape de continentul african decât de Europa continentală. Spiaggia dei Conigli, care se traduce literalmente prin „plaja iepurilor”, și-a luat numele de la o insuliță din apropiere, numită inițial Insula Iepurilor. Insula se mândrește cu un ecosistem fascinant, care găzduiește țestoasele marine.

Înainte de a merge (ajungeți la Lampedusa cu un zbor scurt din Palermo sau cu un feribot din Agrigento, Sicilia), asigurați-vă că rezervați accesul atât la plajă, cât și la insuliță.

8. Marasusa, Calabria

Vizitați „degetul” fizic al cizmei Italiei și veți găsi multe peisaje încântătoare. Antidotul oboselii ar putea fi bijuteria Calabriei, plaja Marasusa. Situată în orașul Tropea, este un loc atât de uluitor încât a fost botezat „la Costa degli Dei” – „Coasta zeilor”.

Marasusa găzduiește stânci pitorești, nisip alb curat și ape calme și limpezi. Ajungeți la Tropea zburând în Reggio Calabria și conducând sau luând trenul de mare viteză din Napoli.