Când vine vorba despre Canada cei mai mulţi se referă la siropul de arţar, la elani şi la echipa de hochei. Această ţară se mândreşte însă şi cu trupele sale speciale anti-tero denumite Joint Task Force 2.

La începuturi, anii ’90, membrii Joint Task Force 2 aveau misiuni de pază şi protecţie pentru diplomaţii canadieni, însă din 2001 au început să participe la misiuni internaţionale. Spre exemplu, trupele de elită candiene au participat, în secret, alături de cele americane la războiul din Afganistan,  reuşind să elimine peste 100 de lideri talibani şi membri al-Qaida. Publicul canadian nu a ştiut acest lucru până când o serie de fotografii au apărut în media accidental, majoritatea crezând că sunt soldaţi americani.

Membrii Joint Task Force 2 sunt antrenaţi pentru misiuni care se desfăşoară la temperaturi negative, zone montane. “Ei se infiltrează în spatele liniilor inamice, identifică ţintele şi le elimină. Nu fac arestări şi nu participă la misiuni umanitare, scopul lor este elimine pericolul”, aşa sunt descrise aceste trupe de elită de David Rudd, de la Institutul Canadian de Studii Strategice.