Bugetul mediu alocat anul acesta de turistul român pentru un Crăciun în afara țării se ridică la circa 800 euro de persoană, similar cu cel de anul trecut, iar top 3 cele mai bine vândute pachete de Crăciun sunt cele pentru Laponia, Viena și Roma, arată aceleași date.

Chiar dacă este cea mai scumpă destinație, Laponia, în Finlanda, este și cea mai bine vândută pe Paravion.ro, cu prețuri începând de la circa 1.700 euro pentru un pachet complet cu 4 nopți de cazare la hotel de patru stele, 4 cine festive, 3 prânzuri, excursii tematice în fiecare zi,  bilete de avion și taxe de transport incluse.

Prețurile pentru un Crăciun în Viena, Austria, încep de la 210 euro, preț care include, printre altele, 3 nopți de cazare la un hotel de trei stele, cină de Crăciun și bilet la concertul extraordinar de Crăciun al Wiener Hofburg Orchester.

„Românilor le place să călătorească și observăm de la an la an că încep să înlocuiască destinațiile clasice de Crăciun, din țară, cu pachete avantajoase în destinații internaționale, faimoase pentru târguri, pârtii de schi și alte evenimente tematice de iarnă. Iar dacă de Crăciun le place zăpada, de revelion se îndreaptă spre destinații exotice, însorite, precum Dubai sau Istanbul”, declară Remus Vișan, Managing Director Paravion.ro. Acesta mai spune că cele mai bine vândute destinații pentru revelionul 2015 sunt pachetele în Dubai și Istanbul, urmate de Nisipurile de Aur și Bansko (Bulgaria) și de o destinație internă, Tușnad.

În ceea ce privește bugetul mediu de revelion alocat anul acesta de turistul român, acesta se ridică la aproximativ 600 euro de persoană, pentru un pachet ce include transport, cazare, masă și diverse circuite.