Oferte In ianuarie, tarifele pensiunilor din Austria sunt cu 30-40% mai mici fata de decembrie

Preturile biletelor de avion scad, tarifele hoteliere revin la normal. Mai mult, ploua – sau ninge – cu oferte speciale. Asa ca persoanele care nu au dispus de suficiente resurse sau de suficiente zile libere in decembrie au ocazia sa petreaca o vacanta cu bani putini.



Cea mai ieftina destinatie pentru schi este Slovenia: aici, preturile sunt chiar mai mici decat in Austria si nu este atat de aglomerat. Kranjska Gora, una dintre cele mai renumite statiuni montane din Slovenia, este situata in partea de nord-vest a tarii, aproape de granita cu Austria si Italia, la 85 de kilometri de Ljubljana. In vecinatatea statiunii se afla Parcul National Triglav, cu varfurile impunatoare ale Alpilor Iulieni, paduri ce se intind intre Ratece si Mojstrana, precum si numeroase partii de schi. Accesul este extrem de facil, intrucat statiunea se afla la intersectia principalelor autostrazi din Slovenia. Conditiile climatice si starea zapezii sunt favorabile practicarii tuturor sporturilor de iarna, iar partiile sunt potrivite pentru toate categoriile de schiori. In fiecare an, in aceasta zona, se desfasoara una dintre etapele Cupei Mondiale de Schi.



Alte posibilitati de sporturi de iarna: pista pentru sanii (cinci km), centre de inchiriere echipament, zapada artificiala.
Un sfat util pentru schiorii impatimiti: asteptati pana in ianuarie, cand tarifele hotelurilor scad la aproape jumatate, exista nenumarate oferte speciale, iar statiunile nu mai sunt atat de aglomerate. De exemplu, o saptamana la o pensiune din Kitzbuhel (Austria) costa in ianuarie 260 de euro de persoana, tarif care include cazare si demipensiune. tineti minte ca, desi cazarea este rezonabila, un schi-pass de o zi in Austria costa relativ mult, astfel ca este de preferat sa rezervati un abonament pe o saptamana. Pretul ridicat al schi-pass-ului este insa compensat de reducerile substantiale oferite copiilor: majoritatea hotelurilor ofera reduceri de 50-100% copiilor pana la 12 ani.

In Dubai, lipsa zapezii nu este o problema pentru schiori

Cea mai noua destinatie pentru amatorii de sporturi de iarna este Dubai. Nu o sa va vina sa credeti, dar in Dubai functioneaza din aceasta luna un domeniu de schi artificial. Un domeniu de schi intr-un mall? Numai in Dubai sunt posibile astfel de inventii. si totusi… Intrati in Mall of Emirates, treceti pe langa Debenhams si imediat dupa Virgin Megastore vedeti o intrare inghesuita. In spatele usii se afla cel mai mare domeniu de schi artificial din lume: are 90 de metri inaltime si dimensiunea a trei terenuri de fotbal, mai exact 22.500 de metri patrati. Asa ca, 365 de zile pe an; intr-o tara in care temperatura urca vara pana spre 50 de grade Celsius, se poate schia aici, la minus doua grade. 1.500 de persoane pot profita de cele cinci partii, pista de snowboard, parcul de distractii pentru copii, instructori calificati si echipamentul inclus in pretul biletului. La asemenea facilitati, 60 de dolari pentru un skipass de o zi pare chiar putin…


Costurile productiei si mentinerii zapezii sunt similare incalzirii unei cladiri mari de birouri. Energia consumata inseamna circa 10% din costurile totale, asta pentru ca nimic nu se iroseste aici. Zapada folosita si indepartata in fiecare zi este utilizata la racirea aerului din sistemul de aer conditionat din mall, iar apa rezultata merge catre sistemul de irigatii al gradinilor. Iar domeniul de schi este atat de bine izolat, incat, chiar daca se opreste curentul, zapada rezista timp de trei zile.

Ofertele agentiilor de turism

• Mara Travel – Sejur Dubai – 950 euro/pers. Tariful include: bilet de avion, sapte nopti cazare la hotel Landmark Plaza***, mic dejun. Nu sunt incluse: taxele de aeroport (100 euro), taxa de viza (60 euro).


• 4U Travel – Austria, Kirchberg, hotel Aschauerhof*** – 45 euro/pers./zi/perioada 2.01-12.02, cazare cu demipensiune. Zell am See, hotel Lebzelter*** – 64 euro/pers./zi/perioada 7.01-3.02, cazare cu demipensiune. Kaprun, Pension Trauner*** – 43 euro/pers./zi/perioada 2.01-10.02, cazare cu demipensiune.


• Accent Travel – Slovenia, Bovec – 229 euro/pers./sejur 6 nopti/perioada 3.01-22.04, cazare si demipensiune la hotel Kanin***. Kranjska Gora – 338 euro/pers/sejur 6 nopti la hotel Alpina*** cu demipensiune.


• Marshal Turism – Franta, Les Houches, Chamonix – 455 euro/saptamana apartament pentru 2-4 persoane la Residence Les Hautes de Chavants***. Perioada: 7.01-20.01, 18.03-24.03, 8.04-22.04.


• Perfect Tour – Italia, Cortina d’Ampezzo – 76 euro/pers./zi cazare cu demipensiune la hotel Misurina****, perioada 28.01-10.02.