In momentul in care agentia va avea prea putini turisti inscrisi pentru o excursie, va opta pentru micsorarea tarifelor ca sa atraga clientii, decat sa piarda sume importante. Acest lucru este valabil mai ales daca agentia respectiva a platit pentru un zbor charter – adica a inchiriat impreuna cu alte agentii un avion – sau pentru un autocar. ,,Noi avem zboruri charter spre Spania, mai exact spre Palma de Mallorca, deci am inchiriat impreuna cu alte agentii un avion pentru tot sezonul. Daca nu se ocupa toate locurile, preferam sa reducem tarifele si sa castigam ceva decat sa decoleze avionul mai mult gol si sa pierdem, pentru ca locurile goale sunt oricum achitate,,, explica Iulia Sarbu de la Go Travel. In incercarea de a atrage clientii, agentia a recurs si la metode mai putin obisnuite pentru turistii romani, cum ar fi scoaterea la licitatie pe Internet a pachetelor pentru Spania sau chiar reducerea cu aproape 50% a tarifului normal. Din pacate, agentiile si destinatiile pentru care se practica astfel de reduceri sunt destul de putine. Trebuie insa sa stiti ca tarifele foarte bune pe care le afiseaza o parte din agentiile selectate de Capital au in spate aceste reduceri, si nu o calitate proasta a serviciilor. Cu alte cuvinte, daca pretul este mic, nu inseamna ca veti fi pacaliti.

Grecia

Eurofly – Insula Thassos
199 euro/ persoana/ sejur transport cu autocarul, cazare sapte nopti, demipensiune, excursie la Salonic, transfer Limenas-Keramoti. Una din cele mai accesibile insule ale Greciei, Thassos, a fost promovata pentru prima data anul trecut pe piata noastra de aceasta agentie, fiind un adevarat succes. Se pot face excursii la Salonic, precum si croaziere.

Omnia Turism – circuit clasic si sejur in Paralia – 330 euro /persoana, cazare si demipensiune 11 zile la hotel de trei stele, transport cu autocarul. Este una din putinele agentii care ofera aceasta combinatie pentru Grecia, satisfacatoare si pentru cei care vor sa vada, dar si pentru turistii care vor sa faca plaja. Magest – Paralia Katerini, vila Mare del Sol – 180 euro/ persoana/sejur, cazare si transport cu autocarul in perioada 19.07-23.08. Agentia a facut reduceri importante la plecarile din mai si iunie, cand sejurul a costat 70 euro. Aceasta pentru ca vila respectiva apartine agentiei. In zona Paralia Katerini sunt cele mai ieftine statiuni din Grecia.

Turcia

Go Travel – Antalya, Hotel Sea Gull **** – 377 euro /persoana, cazare 7 nopti, demipensiune si bilet de avion. Oferta speciala valabila in perioada 15.07-22.07. Pretul nu include taxe de aeroport – 43 euro. Unul din cele mai bune hoteluri din Antalya, zona care si-a castigat renumele unor servicii extraordinar de bune. La alte agentii veti gasi un tarif aproape dublu.

Eurolines – Kusadasi, Hotel

Festival Akdeniz *** sau Hotel Prelude *** – 299 euro + 1.500.000 lei/persoana cazare 14 nopti, demipensiune, transport cu autocarul. Oferta speciala cu plecare din 16.08. Printre putinele oferte de 14 nopti, cea a agentiei Eurolines are un pret bun pentru ca transportul se face cu autocarele proprii. Ideal pentru amatorii de vacante prelungite si pentru familiile cu copii.

Ali Baba – Bodrum, Hotel
Bantur&Naz *** – 355 euro /persoana/sejur, cazare 7 nopti cu demipensiune, bilet de avion, transferuri, perioada 16.07-15.08. Pretul nu include
taxe de aeroport – 45 euro. Din Bodrum se poate ajunge cu vaporasul in insula
Rhodos.

Spania

J’Info Tours – Costa Brava, Calella, Hotel ***, – 355 euro/persoana/sejur, cazare 6 nopti, demipensiune, avion. Cel mai bun tarif de pe piata, datorita charterelor realizate in colaborare cu compania aeriana spaniola Span Air. Din Calella – care are avantajul unor preturi pe masura buzunarelor romanilor – se pot face excursii optionale in Barcelona si in celelalte statiuni. Plecari: 12, 19.07.

Happy Tour – Palma de Mallorca,
Hotel Kontiki Playa *** – 495 euro/persoana, cazare 7 nopti, demipensiune, avion, transferuri. Nu sunt incluse in pret taxele de aeroport – 45 euro. O destinatie pana acum cativa ani considerata inaccesibila ca pret, Mallorca a ajuns la un nivel rezonabil. Atentie: este mai scump ca in statiunile de pe Costa Brava sau Costa Dorada si este optiunea ideala pentru tineri, datorita numarului mare de cluburi.
Paralela 45 – Costa Brava, Lloret de Mar, Hotel Don Juan *** – 459 euro + 750.000 lei/persoana/sejur, cazare 7 nopti, demipensiune, bilet de avion, transferuri, taxe de aeroport. O oferta foarte buna ca pret, tot pe zbor charter, dar realizat cu compania Tarom.

Litoral Marea Neagra

Vacanta, Bucuresti – Mamaia, Hotel Perla*** – 5.100.000 lei/persoana/sejur, sapte zile, cazare cu mic dejun bufet suedez in perioada 16.07- 15.08. Raportul calitate/tarif este foarte bun, mai ales ca este un tarif de varf de sezon, iar statiunea Mamaia e mai cautata, poate si datorita deschiderii parcului acvatic Aqua Magic, amplasat chiar langa hotelul
Perla.

Paradis, Constanta – Saturn, Hotel Balada*** – 5.460.000 lei/persoana/
sejur, sapte zile, cazare cu mic dejun in perioada 25.07-15.08. Hotelul a fost renovat complet inainte de deschiderea sezonului, iar plaja dintre Saturn si Venus rivalizeaza ca latime cu cea din Mamaia. Saturn are si reputatia unor preturi foarte rezonabile la mancare.

Eximtur, Cluj-Napoca – Neptun, Hotel Decebal*** – 6.109.000 lei/persoana/sejur, sapte zile, cazare cu mic dejun in perioada 20.07-16.08. Desi hotelul a fost renovat integral, statiunea Neptun nu mai ofera mare lucru pe partea de divertisment. Oferta recomandata celor care doresc un concediu foarte, foarte linistit.