Potrivit sursei citate, preţul pe metru pătrat pentru un penthouse este cu 66,8% mai mare decât preţul mediu cerut pentru apartamentele obişnuite.

‘Avem de-a face cu proprietăţi foarte scumpe care se adresează unei nişe înguste. Vorbim în general de persoane cu venituri mari, care caută proprietăţi rezidenţiale cu suprafeţe generoase, în zone foarte bune şi cu un grad de confort ridicat ‘, explică Adrian Erimescu, directorul general al site-ului imobiliare.ro.

Cel mai scump penthouse scos la vânzare în Bucureşti costă 2 milioane de euro, fiind amplasat în zona Herăstrău, potrivit anunţului publicat în portal.
Majoritatea ofertelor de acest gen afişează un preţ situat în jurul valorii de un milion de euro.

La polul opus, cel mai ieftin penthouse scos la vânzare în Capitală costa 69.000 euro, are o suprafaţă utilă de 120 mp şi este amplasat în zona de sud a oraşului, pe Şoseaua Giurgiului.

Exceptând Capitala, cel mai scump penthouse din ţară se află în Braşov, o proprietate cu o suprafaţă utilă de 300 mp, scos la vânzare pentru 599.000 euro. Dintre oraşele din ţară, Constanţa are cea mai bogată ofertă de apartamente de tip penthouse, majoritatea încadrându-se în intervalul de preţ cuprins între 115.000 euro şi 350.000 euro.