Panasonic Toughbook CF-19 este certificat ca un model complet ranforsat (fully rugged). Cu o carcasă din aliaj de magneziu, pe exterior şi interior, precum şi cu suprafaţă anti-zgârieturi, CF-19 mk5 rămâne în continuare cel mai rezistent laptop Toughbook din gama sa. Este testat conform MIL-STD 810G  şi oferă protecţie la apă, praf, vibraţii şi temperatură, primind astfel o certificare IP65 şi MIL-STD 810G.
Performanţa sistemului pentru noua versiune a laptopului CF-19 mk5 a fost dublată prin includerea procesorului din a doua generaţie Intel Core i5-2520M 2.5GHz (la tensiune normală) cu placă video Intel HD 3000, asigurând astfel posibilitatea accesării celor mai solicitante aplicaţii. Aceasta este prima oară când un astfel de procesor de tensiune normală împreună cu placă video Intel HD 3000 au fost incluse în modelul CF-19 fără a fi nevoie de ventilaţie.

Pe lângă noul  procesor, modelul  CF-19 mk5 vine şi cu 4GB RAM DDR 3 standard şi cu sistem de operare Microsoft Windows 7 pe 32 sau 64 de biţi.

Pentru a livra cea mai bună vizibilitate a ecranului de pe piaţă, generatia mk5 a notebook-ului  CF-19 utilizează tehnologia Panasonic Transflective Plus, care incorporează un filtru de polarizare circulară cu scopul de a reduce reflexia. Acest mod de funcţionare contribuie la reducerea consumului de energie şi creşte autonomia bateriei din moment ce nu este nevoie de iluminare de fundal în mediile foarte luminoase.  Versiunea CF-19 mk5 poate funcţiona până la 9 ore rulând Windows 7.

CF-19 mk5 este compatibil cu aproape toate adaptoarele de maşină ale modelelor anterioare precum şi cu alte periferice ca şi docking station sau baterii de la generaţia anterioară. Noua gamă CF-19 mk5 este disponibilă începând cu luna aceasta, iar preţul porneşte de la 2.950 euro.