Într-o postare pe pagina personală de facebook, Daniel Funeriu susține că cea mai puternică persoană din România nu este nici premierul, nici președintele, ci primarul Capitalei.

În opinia acestuia, cel care urmează să ocupe funcția de primar va avea ”pe mână” un buget uriaș în legătura cu care nu trebuie să dea socoteală, așa cum se întâmplă în cazul premierului.

Totodată, acesta face un apel ferm la bucureșteni să aleagă cu grijă următorul primar al Capitalei și să ”se gândească bine” dacă Gabriela Firea merită să fie cel mai puternic om din țară.

„Aș vrea să fie foarte clară o treabă: cel mai puternic om din România este primarul Bucureștiului. Nu premierul, nu președintele. Primarul Bucureștiului are pe mână un buget uriaș pentru care nu dă socoteală nimănui (premierul trebuie să dea socoteală Parlamentului) și în pix decizii care influențează direct viața a milioane de cetățeni.

Așa că gândiți-vă bine dacă vreți să o lăsați pe Firea să fie cel mai puternic om din România”, scrie Daniel Funeriu.

Firea își prezintă realizările

Cursa pentru Primăria Capitalei se ține destul de strâns, iar Gabriela Firea continuă să își prezinte realizările din ultimii patru ani. Totodată, aceasta îl acuză pe Nicușor Dan de minciună cu privire la sumele atrase din fondurile europene.

„Vești bune pentru bucureșteni! Purul adevăr! Am atras fonduri europene de aproape 1 MILIARD de euro transport, mediu, termoficare. Este un lucru cert și verificabil! Chiar și dumneavoastră, domnule contracandidat, puteți verifica, când nu sunteți ocupat să luptați dezinteresat pentru “fratele Câine”.

Mințiți când afirmați că am atras doar 30 de milioane de euro fonduri nerambursabile. Cred că nu faceți diferența între atragere de fonduri și decontare. Dar nu e datoria mea să vă învăț.

La fel cum mințiți bucureștenii cu privire la fondurile europene pentru consolidări! Riscul seismic nu poate beneficia de finanțare europeană. Am investit fonduri locale fara precedent la acest capitol.

În celelalte domenii, asta am făcut eu și echipa mea în ultimii patru ani:

1. Transport public modern – autobuze hibrid, troleibuze, tramvaie, autobuze electrice și stații de încărcare

– 14 proiecte cu finanțare prin POR și prin Fondul de Mediu, în valoare de 368,6 milioane euro, din care aproximativ 276 de milioane euro reprezintă fonduri nerambursabile

2. Termoficare – 278 milioane euro, fonduri nerambursabile pentru modernizarea a 200 de km de conductă de transport a energiei termice.

– Proiectul a fost pregătit și depus spre finanțare în acest mandat, în prezent a trecut de etapele de evaluare.

Finanțarea provine din POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare) 2014-2020.

3. GLINA 2 – Am deblocat cel mai mare proiect de mediu din România și Europa de Est, în valoare de aproximativ 390 milioane euro, finanţat prin POIM 2014-2020.

• Este un proiect amplu, cu mai multe componente:

– extinderea staţiei de epurare, cea mai mare din România

− construcţia unui incinerator de nămol

− reabilitarea principalelor colectoare de ape uzate din Bucureşti.

4. APĂ şi CANALIZARE – Cartierele Ghidigeni, Olteniței, Cheile Turzii și Henri Coandă beneficiază de apă potabilă de calitate și de servicii de canalizare, finanțate din fonduri europene – proiecte utile pentru 18.000 de bucureșteni.

• Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 70 de milioane de euro, din care fonduri nerambursabile de aproape 40 de milioane euro”, scrie Firea pe Facebook.