Cele două modele vor fi construite pe platforma Logan şi vor intra în producţie în 2012, scriu francezii. Modelul de familie, un MPV compact (multi purpose vehicle) cu nume de cod J92, va avea o lungime de 4,5 metri şi şapte locuri. Francezii sunt convinşi că noul model va fi lansat pe piaţă sub denumirea Dacia Popster.

Dacia Popster va avea un preţ de 14.800 de euro în Europa,  adică va fi cu 6.000 de euro mai ieftin decât modelul Renault Scenic.

Automobilul va veni cu motoare de capacitate mică, atât benzină, cât şi diesel, care vor fi legate la o transmisie manulă, însă nu este exclusă nici o versiune cu transmisie automată.
 
Despre al doilea model Dacia francezii spun că va fi un pick-up comparabil ca dimensiuni cu Renault Kangoo. Având nume de cod K67, autovehiculul va avea uşi-spate culisante, renunţându-se la haion.
Maşina va avea un preţ de pornire de 13.000 de euro în cazul motorizărilor pe benzină şi de 14.500 de euro pentru cele diesel. K67 va fi mai ieftin decât Popster, însă va avea un consum mai mare  de 5,5 litri la 100 km, faţă  5,2 litri/100km  pentru Popster.
K67 va fi mai ieftin cu 3.750 de euro decât Kangoo dCi 90 Authentique în timp ce dimensiunile sale vor fi mai generoase.

SURSA:automobile-magazine.fr