KFC estimează că va vinde în restaurantul din Baku aproximativ 1,4 milioane de meniuri pe an. Noul restaurant este construit ca urmare a renovării unei clădiri a gării Sabunchu, construită în 1926.

KFC Baku este restaurantul cu numărul 202 din Rusia şi CSI şi, deocamdată, are şi cea mai mare suprafaţă dintre cele peste 18.000 de restaurante deţinute de lanţul de fast-food în 120 de ţări.

Din 1997 şi până în prezent, KFC a deschis 42 de restaurante în România, dintre care 18 în Bucuresti, 4 în zona de nord-est, 12 în zona de sud-est, 5 în zona de vest şi 3 în centrul ţării. De anul acesta, strategia de dezvoltare a companiei se axeaza în principal pe deschiderea de restaurante de tip drive-thru (la Sibiu, Arad şi Iaşi).

KFC a avut pe piața locală venituri de 38,2 milioane de euro în 2011. Lanţul de restaurante KFC este operat în sistem de franciză, licenţa pentru România fiind acordată în 1997 companiei US Food Network, controlată de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, cunoscut în special pentru proiectul Băneasa. Numele lui este legat de aducerea în România şi a francizelor Pizza Hut și PHD, operate prin firma American Restaurant System.