Producătorul din Brașov a fost fondat de antreprenorul Dan Moldovan în iulie 1997 și era deținut în părți egale de Constantin Roventa, Dan Moldovan și firma italiană Societa Gestione Finanziarie Industriali.

ALPLA a semnat la începutul anului un contract de cumpărare a întregii firme brașovene, care are 70 de angajați. Încheierea tranzacției este prevăzută pentru mijlocul anului 2017, iar cele două părți implicte au decis să păstreze discreția asupra detaliilor financiare.

„Obținem accesul la o rețea de distribuție puternică. Star East Pet este un partener strategic bun pentru atingerea obiectivelor din România și chiar mai departe”, spune Günther Lehner, CEO ALPLA.

Compania austriacă este prezentă pe piața românească de mai mulți ani. În centrul activității se află recipientele și capacele pentru segmentele de piață Personal Care și Home Care. Producătorul are o stație de reciclare proprie în sudul Poloniei, unde valorifică anual circa 75.000 de tone de PET-uri.

Austriecii au circa 17.300 de angajați care produc, în 160 de locații din 43 de țări din întreaga lume, sisteme de ambalaje personalizate, recipiente, capace și obiecte din mase plastice injectate.