Cum se folosesc progresiștii de criza apei

Desalinizarea elimină sarea din apa oceanului, făcându-o proaspătă și potabilă. Dar metoda este discutabilă potrivit ecologiștilor, care spun că organismele mici, cum ar fi larvele și planctonul, sunt ucise în acest proces Cantitatea de apă de pe planetă nu se schimbă și nu se poate schimba, scrie Times of Israel. Cu toate acestea, populația planetei este în creștere.

Apa potabilă provine din două locuri: lacuri și râuri de apă dulce și acvifere subterane. Râurile funcționează și acum la fel de puternic, doar râul Mississippi deversând 16½ milioane de litri de apă proaspătă în fiecare secundă în Golful Mexicului.

Cu toate acestea, scăderea pânzei freatice a unor acvifere este un fapt tot mai evident datorită populațiilor în plină expansiune din întreaga lume. Există un singur răspuns real la problemele viitoare ale umanității privind apa. Iar asta implică exploatarea sursei inepuizabile a oceanelor Pământului. Multe firme au dezvoltat proiecte pentru desalinizare, însă nu toată lumea aprobă aceste practici.

Descoperirile recente în tehnologia membranei de osmoză inversă (trecerea spontană a apei dintr-o soluție diluată într-una mai concentrată, printr-o membrană semipermeabila) au obținut o creștere a eficienței cu 30% -40%.

120 de țări operează fabrici de desalinizare

Israelul furnizează astăzi cantități mari de apă potabilă cetățenilor săi într-un ținut cunoscut cu probleme de apă încă din Epoca Cuprului. Si asta cu ajutorul desalinizării.

120 de țări operează fabrici de desalinizare. Există locuri în lume, Arabia Saudită, Insulele Canare, Singapore, în care pur și simplu nu există alternativă. Cu 1,4 miliarde de kilometri cubi de apă în oceanele lumii, apa este mai mult decât suficientă.

Marele paradox este însă că cei mai „alarmați”, care și-au făcut un slogan din „criza apei” sunt aceiași progresiști care protestează față de desalinizarea apei, subliniază Times of Israel. Activismul progresist a luat la ochi proiectele de desalinizare de pe tot globul. Protestele lor din ultimele luni au avut loc peste tot, de la Coasta de Vest a SUA, până la Marea Galileei.