Dogger Bank Creyke Beck va cuprinde până la 400 de turbine eoliene cu o capacitate de 2.400 de MW, suficientă pentru aprovizionarea cu energie electrică a unui număr de două milioane de locuinţe. Proiectul, care va fi amplasat în sectorul britanic al Mării Nordului, este promovat de Forewind, un consorţiu format din companiile SSE, RWE, Statkraft şi Statoil.

Aprobarea venită de la Guvernul de la Londra reprezintă un moment de cotitură pentru acest proiect, pentru care decizia finală de investiţie va fi luată în aproximativ doi ani, după care vor putea începe lucrările de construcţie, a declarat un purtător de cuvânt al consorţiului de companii care se ocupă de acest proiect.

O decizie referitoare la cea de-a doua cerere depusă de consorţiul Forewind, pentru un alt proiect denumit Dogger Bank Teesside A şi B, este aşteptată pentru luna august a acestui an.

În prezent, Marea Britanie are o capacitate de producţie a energiei eoliene offshore de aproximativ 5,05 GW, cea mai mare din lume, iar obiectivul său este ca în 2030 să ajungă la 41 de GW în încercarea de a reduce emisiile de carbon în sectorul electricităţii.

AGERPRES