Restaurantul-gigant va fi deschis în Londra pe o perioadă de 6 săptămâni în timpul Jocurilor Olimpice din acest an, transmite dailymail.co.uk.
Recorduri incredibile
Peste 50.000 de burgeri Big Mac şi 180.000 de porţii de cartofi prăjiţi este de aşteptat să fie vândute de restaurantul din Stratford din estul Londrei, ceea ce va reprezenta un record absolut pentru restaurantele temporare.
Circa 12.000 de persoane care au aplicat pentru un loc de muncă în uriaşul restaurant şi alte trei localuri planificate pentru zona Olimpică au dat audiţii de tipul X Factor în toată ţara.
Ei au fost testaţi la chestiuni de politeţe, manevrarea burgerilor, servirea îngheţatei şi prepararea cartofilor prăjiţi.
Peste 3 milioane de oameni sunt aşteptaţi să calce pragul restaurantului-mamut McDonald’s în timpul jocurilor Olimpice şi Paralimpice care se vor desfăşura între 27 iulie şi 9 septembrie.
Restaurantul-gigant va avea o suprafaţă de 3.000 mp şi va fi construit din materiale reciclabile. Restaurantul, care va avea două etaje, va fi echivalent cu jumătate din lungimea unui teren de fotbal american.
Ingredientele pentru meniul McDonald’s din Londra 2012 vor fi asigurate de 17.5000 de fermieri britanici şi irlandezi.
McDonald’s, un sponsor tradiţional

McDonald’s a început implicarea sa cu Jocurile Olimpice în 1968, când compania a livrat, pe calea aerului, hamburgeri atleţilor americani aflaţi în competiţie la Grenoble, în Franţa.
Compania a devenit pentru prima oară sponsor official la Jocurile Olimpice din Montreal din 1976, iar în 1984 McDonald’s a suportat facture pentru bazinul olimpic din Los Angeles.
Jocurile Olimpice din Londra reprezintă a noua ediţie la care McDonald’s activează ca restaurant oficial al evenimentului şi singurul retailer de produse alimentare care oferă mâncare atleţilor.
Usain Bolt, cel mai rapid om din lume care a câştigat medalia de aur la 100 de metri în Beijing în 2008, susţine că Chicken McNuggets au reprezentat cheia succesului său.