Inaugurat încă din 2005, în oraşul Dongguan din provincia Guangdong, este cel mai mare mall din lume. South China Mall este de două ori mai mare decât Mall of America, cel mai mare centru comercial din China şi de aproape 10 ori mai mare decât un mall mare din România. Mall-ul este organizat pe şapte zone care mimează oraşe, ţări sau regiuni: Paris, Veneţia, Amsterdam, Roma, Egipt, Insulele Caraibe şi California. Evident, nu lipsesc o relică a Arcului de Triumf, Turnul San Marco din Veneţia, un canal de peste doi km cu gondole şi un roller-coaster.
Oraşul Dongguan are o populaţie de 10 milioane, însă majoritatea sunt lucrători prost plătiţi în fabricile din regiune şi nu-şi permit să-şi facă cumpărăturile la mall. De asemenea, mall-ul este aproape inaccesibil, nefiind legat de oraş de un sistem de transport bine pus la punct. Cine este „geniul” care a investit jumătate de miliard de dolari în acest dezastru comercial?
Îl cheamă Alex Hu Guirong şi a făcut avere din supe cu tăiţei instant. South China Mall este o expresie a bogăţiei lui şi a apetitului imens al chinezilor pentru proprietăţile imobiliare. Singura „scuză” a omului de afaceri este că este nativ din oraşul Dongguan.