Din suma atrasă, 79 mil. euro au fost obţinuţi prin emiterea de noi acţiuni în cadrul Globalworth, care este listată pe piaţa alternativă a Bursei de la Londra, iar restul prin transferul unui credit în valoare de 65 mil. euro de la UBS către York Capital şi Oak Hill Advisors, doi dintre cei mai reputaţi investitori financiari ai lumii.

Fondurile obţinute vor fi investite parţial în dezvoltarea proiectelor deţinute în acest moment de Globalworth (circa 23 mil. euro), pentru achiziţia şi dezvoltarea de noi oportunităţi imobiliare care fie au fost contractate, fie sunt în stadii avansate de negociere (circa 56 mil. euro) şi pentru rambursarea creditului de 65 mil. euro accesat la UBS, care trebuie încheiată în 18 decembrie 2014.

Subscrierile au fost susţinute de Eli Alroy, director non-executiv şi acţionar în cadrul Globalworth, care a investit circa 1,35 mil. euro prin intermediul companiei sale A.Y.R.A.D., de Dimitris Raptis, director executiv în cadrul Globalworth, care a participat cu 0,3 mil. euro printr-un fond de pensii pe care îl controlează şi Ioannis Papalekas, CEO-ul şi fondatorul Globalworth, care a subscris circa 25 mil. euro.

În urma acestei majorări de capital, Papalekas şi-a micşorat participaţia în cadrul Globalworth de la 64,9% la 54,3%.

Ce face cu banii

Cea mai importantă investiţie planificată de Globalworth este achiziţia turnului de birouri UniCredit din zona Piaţa Presei Libere din Bucureşti, contra sumei de 43,3 mil. euro. Imobilul de birouri se află momentan în administrarea omului de afaceri Raul Doicescu, proprietarul companiei de construcţii Bog’Art, care a dezvoltat proiectul la cererea UniCredit, bancă ce ocupă întregul imobil.

Cu excepţia ansamblului rezidenţial de lux UpGround, unde locuieşte şi Ioannis Papalekas, restul portofoliului Globalworth este format numai din clădiri sau dezvoltări de birouri. Totuşi, pe lista de achiziţii a omului de afaceri se regăsesc şi spaţii comerciale stradale şi de tip big box (construcţii dedicate lanţurilor Mega Image şi Decathlon), precum şi un parc industrial din Timişoara.

Citiţi şi Reţeaua celui mai influent investitor imobiliar din România