Pe lângă beneficiile culinare, există și unele avantaje ecologice când dăm mai mulți bani pe o conservă de ton.

Tastingtable a făcut o selecție cu câteva dintre cele mai bune mărci de conserve de ton.

1. Tuno

Este singurul înlocuitor vegan al tonului din această listă.

Tuno este compus în principal din bucăți de proteină texturată din soia, ambalate în apă. Adaosuri precum extractul de drojdie și pudra de alge marine conferă umami și puțină saramură oceanică.

Când deschizi cutia, ești lovit de un miros puternic de fructe de mare, dar nu seamănă prea mult cu tonul. În mod ciudat, miroase mai mult a sardine sau hamsii.

Este destul de moale și umed în comparație cu majoritatea tonurilor tradiționale.

2. Pole & Line

Principala nemulțumire cu privire la tonul Pole & Line a fost că tonul a fost fărâmițat în bucăți minuscule. Acest lucru a făcut ca textura sa să fie destul de nesatisfăcătoare, în comparație cu alte mărci la preț premium similare (5,69 dolari pentru o cutie).

3. Bumble Bee Prime File

La aproximativ 2,50 USD cutia, acest produs din seria de conserve Bumble Bee a fost și de două ori mai scump decât tonul standard al companiei. Conține o bucată întreagă de albacore și mai multe bucăți de pește în conservele mai mari și mai scumpe. Peștele este puțin cam moale, deși are o aromă plăcută.

4. StarKist

Peștele la conservă este moale și fraged. Aroma este grozavă, deși nu avea deloc un gust de ton.

Notele fructate ale uleiului de măsline de înaltă calitate au dominat. În general, această conservă de ton nu prea își merită prețul de 4,25 dolari.

ton la conservă
Conservă de ton; SURSA FOTO: Dreamstime

5. Freshe

Fiecare aromă combină conserva de pește cu un amestec de legume și condimente inspirate de regiunea după care a fost denumit, cum ar fi dovleceii, ierburile și migdalele din Caponata siciliană sau ardeii, fasolea roșie și porumbul din Ensalada aztecă.

Calitatea legumelor și a condimentelor din aceste conserve este impresionantă. Nu au gustul ca și cum ar fi stat într-o cutie și sunt prânzuri grozave atunci când sunt combinate cu biscuiți. Combinațiile de arome sunt bine gândite; soiul thailandez a fost singurul puțin cam ciudat.

6. Scout

Este nedrept să compari Scout cu mărcile de ton pe care le poți cumpăra din magazinul alimentar. Este o companie condusă de bucătari, fondată de Charlotte Langley, care are peste un deceniu de experiență în gătit fructe de mare gourmet. Tonul albacore de la Scout este recoltat în nord-vestul Pacificului. În ceea ce privește prețul, este destul de piperat, dar merită.

Pe lângă aroma puternică a peștelui în sine, fumul a adăugat un alt strat mai profund de savoare. Peștele afumat este asezonat cu un amestec de sare și zahăr, făcându-l să aibă gust de bacon afumat.

7. Ortiz

Ortiz este singurul brand spaniol de pe această listă. Compania împachetează un alt fel de ton, față de orice altă marcă: ton alb. Tonul alb este prins cu undițele într-o fereastră sezonieră destul de scurtă: din iulie până în octombrie.

Ca și celelalte tonuri în ulei, Ortiz avea o textură moale și mătăsoasă. Are unele dintre aromele de ton proaspăt ale conservelor Wild Planet.

8. American Tuna

Deși prețul este exorbitant, în jur de 12 dolari cutia, American Tuna este considerat o conservă de nișă.

Este foarte bun și foarte aromat. Acest ton alb sălbatic este conservat uscat cu puțină sare de mare (compania face și o versiune nesărată și ton aromatizat).

În ciuda lipsei uleiului de măsline, se simte decadent de gras și foarte untos.

A fost cel mai puțin uscat dintre tonurile care erau împachetate fără lichid suplimentar.