Anunţul, făcut într-o conferinţă de presă susţinută la Beijing de reprezentanţii Dalian Wanda şi Legendary Entertainment, vine după săptămâni de zvonuri privind posibilul acord. Wang Jianlin încerca de câţiva ani să cumpere un studio de la Hollywood, iar presa a anunţat anul trecut că negociază preluarea DreamWorks Animation, însă tranzacţia a eşuat.

Conglomeratul chinez, lider naţional în sectoare precum construcţiile sau distribuţia cinematografică, deţine o participaţie majoritară şi în lanţul de cinematografe AMC Entertainment (AMC).Legendary a produs filme celebre, precum Jurassic World, Dark Knight Batman şi Godzilla.

Preşedintele Thomas Tull, care a înfiinţat compania, va rămâne la conducerea Legendary Entertainment. Wanda a apreciat tranzacţia ca fiind 'cea mai mare achiziţie culturală transfrontalieră a Chinei de până acum'.

Wang Jianlin a anunţat că intenţionează să cupleze studioul de la Hollywood cu propria sa divizie de producere a filmelor şi să o listeze la bursă. Data prevăzută pentru Oferta Publică Iniţială nu a fost precizată. AGERPRES