Whirlpool o ocupat poziţia întâi  în categoria de echipamente pentru locuinţe-design industrial, pentru al doilea an consecutiv. Compania a primit această distincţie din partea Fortune Magazine  pentru procesul de inovaţie dezvoltat în cadrul companiei, mediul de lucru oferit angajaţilor, cât şi pentru acţiunile de responsabilitate socială, calitatea managementului şi investiţiile realizate pe termen lung. Compania a menţinut ritmul investiţiilor în inovaţie pe parcursul crizei economice, generând în acest mod venituri de cel puţin 3 miliarde dolari în 2010.

În topul celor mai admirate companii, care au obţinut cel mai mare punctaj în industria în care activează, alături de Whirlpool, se numără şi- Apple, GE, Google, IBM, McDonalds, Procter & Gamble, Target şi Walt Disney. Whirlpool este cel mai admirat producător de electrocasnice din lume.

Topul Fortune este publicat în fiecare an şi reflectă observaţiile şi opiniile directorilor generali din mai multe companii, care analizează jucătorii fiecărei ramuri industriale după nouă criterii diferite. Acestea includ inovaţia, managementul resurselor umane, utilizarea activelor corporatiste, responsabilitatea socială, managementul calităţii, investiţii pe termen lung, solidaritatea financiară, calitatea produselor şi a serviciilor şi competitivitatea globală. Astfel, acest studiu identifică companiile care se bucură de cea mai bună reputaţie şi oferă o viziune asupra succesului în afaceri la nivel mondial.

Whirlpool a câștigat peste 124 de premii în ultimii 12 ani, cele mai multe dintre ele constând în distincții care au recompensat designul produselor lansate sau aportul adus la scăderea consumul de energie şi a noxelor generate de consumul casnic, dar și înglobarea de tehnologii avansate.

Whirlpool a fost inclusă de Fortune pe lista celor mai admirate companii şi în 2009 şi 2011. De asemenea, compania a fost inclusă în 2011, în Indexul Dow Jones Sustainability, pentru al şaptelea an la rând. Brandul Whirlpool a fost desemnat Consumer Superbrand în România pentru anul 2010.