În ultima decadă, pokerul a început să fie privit mai puțin ca un joc de noroc și mai mult ca un sport al minții, întrucât necesită aplicarea unei strategii de joc și abilități mentale deosebite, în mod similar cu șahul. După acceptarea, în 2018, a Federației Internaționale de Poker ca membru al Asociației Internaționale a Sporturilor Minții pokerul și-a confirmat acest statut.

Pokerul, mai ales cel poker online, cucerește constant jucătorii din țara noastră. iar clasamentul pe care o să îl prezentăm în continuare cuprinde câștigurile celor mai de succes jucători români la turneele importante. Milioanele de dolari câștigate de către aceștia sunt un imbold pentru mulți jucători de a participa la turneele de poker organizate în online și în offline.

În România există în prezent peste 100 de jucători de poker care au câștigat fiecare peste 100.000 de dolari în carieră, dintre care, momentan, doar 8 au reușit să depășească pragul de 1 milion:

Alexandru Papazian

Conform Hendon, cea mai mare bază de date pentru informații despre poker, Alex Papazian este numarul 1 în topul jucătorilor români de poker, cu câștiguri de peste 3,5 milioane de dolari. Acesta a fost de asemenea primul jucător de poker din România care a câștigat o brățară WSOP (World Series of Poker), în 2017.

În 2016, la Monte Carlo, Papazian a câștigat un turneu de high rolleri, cu un buy-in de 25.000 de dolari și un câștig total de aproape 1,4 milioane de dolari.

Florian Duță

Florian a câștigat în total aproape 2,4 milioane de dolari din jocul profesionist de poker. Cel mai valoros câștig la un turneu profesionist a fost de 429.161 de dolari.

Ionel Anton

Ionel Anton este un jucător experimentat care a adunat aproape 2 milioane de dolari din turneele live. Cel mai mare câștig, de 1,35 milioane de dolari, a fost obținut în 2011, în Bahamas, când s-a clasat pe locul 3 într-un turneu EPT, înaintea unor super-jucători, printre care și fostul campion mondial Chris Moneymaker.

Vlad Darie

Vlad are, de asemenea, câștiguri de aproape 2 milioane de dolari, performanțe bune la Campionatele PokerStars de la Barcelona, la turneul de la Monte Carlo și locul 1 la turneele Belgian Poker Challenge și turneul WPT de la Viena.

Mihai Manole

Un alt jucător român de succes este Mihai Manole, un jucător autodidact care a câștigat de asemenea peste 2,4 milioane de dolari din poker, atât în pokerul online cât și la mesele de poker. Mihai a câștigat locul 1 la CAPT în anul 2010, iar cel mai mare premiu din carieră este cel obținut la Barcelona în 2009, în valoare de peste 350.000 de dolari.

Dan Murariu

Dan a adunat peste 1,4 milioane de dolari din poker, iar cel mai mare câștig la un turneu live l-a obținut la competiția IPT de la Sanremo, în Italia, unde a câștigat aproape 190.000 de dolari.

Mihai Niste și Marius-Alexandru Gicovanu au reușit și ei să câștige peste 1 milion de dolari din poker, fiind clasați pe locurile 7 și 8 în topul celor mai prolifici jucători români. Dany Parlafes și Toni Județ, alte două nume importante ale pokerului online românesc, amândoi au câștigat aproape de 1 milion de dolari în carieră.

Nu se poate scrie însă despre jucători profesioniști de poker fără a-l menționa pe Daniel Negreanu, jucătorul canadian de origine română aflat in top 3 al jucătorilor cu cele mai mari câștiguri din poker, din toate timpurile.

Până în a doua parte a anului 2015 puteam juca la orice cameră de poker de pe internet, dar lucrurile s-au schimbat în momentul în care licența a devenit obligatorie pe teritoriul țării noastre.  În acest moment doar site-urile de gambling autorizate de către ONJN (Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc)  au drept de funcționare în România, iar astfel putem accesa legal doar camere de poker online licențiate in România ce aparțin de aceste site-uri.

Acestea fiind spuse te lăsăm să descoperi care este cel mai bun site de poker online sau care este cea mai bună casă de pariuri online, unde jocul de poker poate fi  o modalitate plăcută de socializare, un exercițiu util pentru antrenarea minții și a memoriei, iar la nivel profesionist chiar o opțiune profitabilă de carieră.