Moody’s a precizat că a coborât cu două trepte ratingul băncii Monte dei Paschi di Siena, de la ‘Ba2’ până la ‘Baa3’, perspectiva asociată fiind una negativă.

Agenţia a precizat că acţiunea reflectă punctul său de vedere potrivit căruia ‘rămâne o probabilitate semnificativă ca Banca Monte dei Paschi di Siena să aibă nevoie de un nou sprijin extern’.

Puternic expusă la criza datoriilor din zona euro, în luna iunie a acestui an Banca Monte dei Paschi di Siena a fost nevoită să accepte un sprijin guvernamental în valoare de 1,5 miliarde de euro pentru a-şi putea rambursa datoriile şi a-şi consolida capitalul.

Agenţia de evaluare subliniază că, pe baza testelor derulate de Autoritatea Bancară Europeană şi Banca Centrală a Italiei, Banca Monte dei Paschi di Siena nu va fi capabilă să-şi majoreze singură capitalul de bază (core Tier 1) la nivelul cerut de 9%, astfel că va fi nevoită să ceară ajutorul Trezoreriei italiene. În plus, calitatea activelor băncii Monte dei Paschi di Siena e slabă şi va continua să se înrăutăţească având în vedere perspectivele slabe de creştere ale economiei italiene în 2012 şi 2013.
SURSA: Agerpres