Bărbaţii au făcut mai multe rezervari decât femeile, în timp ce ambii aleg aceleaşi orase drept destinaţii preferate.

Călătoriile interne, în special în interes de afaceri, au continuat să fie foarte importante şi pe timp de vară, fiecare dintre lunile acestea având Bucureştiul drept cea mai rezervată destinatţe în total, în timp ce unii călători au ales şi Timişoara drept una dintre principalele destinaţii ale lunii august 2016.

În ce priveşte destinaţiile internaţionale, preferatele s-au schimbat de la o lună la alta, iar topul trei a fost format din Roma, Amsterdam şi Atena drept principale destinaţii în iunie, Atena, Barcelona şi Milano în iulie şi Amsterdam, Atena şi Barcelona în august.

Românii au cheltuit în medie 223 euro pe rezervările făcute în vara aceasta, iar cea mai scumpă rezervare a fost pentru o călătorie de 10 zile în Mexico City pentru 4 adulţi şi un copil – şi pentru care au fost plătiţi 4.479,79 Euro.

Românii şi-au planificat din timp călătoriile, timpul mediu între rezervare şi momentul plecării în vacanţele de vară fiind de 40 zile, au stat plecaţi în medie 13 zile, iar vârsta medie a celor care au făcut rezervările a fost de 37 de ani.

Majoritatea rezervărilor pentru călătoriile de vară ale românilor au fost făcute de bărbaţi (58% comparativ cu 42% de catre femei), iar 77% dintre ele au fost făcute folosind dispozitive de tip desktop, doar 15% folosind dispozitive mobile şi 8% aplicaţa iOS.

SURSA: Mediafax