Unitatea GeForce GTX 580 oferă cea mai  înaltă performanţă pentru jocurile DirectX 11 (DX11) şi suport pentru NVIDIA 3D Vision Surround, PhysX, SLI şi pentru tehnologia CUDA, îmbunătăţind performanţele PC-urilor bazate pe tehnologia GeForce şi transformându-le în cele mai fiabile platforme de gaming din lume.
Pentru ultimele titluri de jocuri care integrează teselarea – caracteristica principală a jocurilor DX11 – unitatea GeForce GTX 580 este cu până la 160 de procente mai rapidă  decât unităţile similare prezente pe piaţă. Şi pentru titlurile de jocuri din generaţiile anterioare DX9 şi DX10 , unităţile GeForce GTX 580 sunt cu 62 de procente mai rapide , studiile includ şi jocul pentru PC, StarCraft II.
GeForce GTX 580 oferă utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de jocuri în format high definition, de a viziona filme 3D de pe suport Blu-ray, pe un singur ecran, sau de a duce experienţa 3D la un nou nivel, printr-o vizionare imersiva cu ajutorul unui sistem panoramic de monitoare. 
Unităţile GeForce GTX580 vor fi disponibile la nivel internaţional, la un preţ estimativ de 479 de euro, prin intermediul partenerilor precum , ASUS, Colorful, ECS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Innovision 3D, Jetway, Leadtek, MSI, Palit, Point of View, PNY, Sparkle, Zotac şi alţii.
SURSA: Nvidia