„Turiştii pot accesa conturile lor, pot folosesc cardurile lor de credit, etc. Nu sunt probleme în acest moment", a spus Andreas Andreadis, care a sugerat: "Evident, să aveţi nişte bani cash la voi, de asemenea."

În paralel, Ministrul grec al Turismului, Elena Kountoura spune: "Turiștii care sunt în prezent în Grecia, precum și cei care vor veni, nu vor fi afectaţi de cele mai recente evoluții și pot continua să se bucure de vacanţele lor în Grecia, fără cea mai mică problemă."

Am auzit asigurări similare și în altă parte. Și noi credem. Dacă am avea timp, am merge în Grecia imediat. E o țară frumoasă, cu o mâncare şi un vin fantastice, oameni ospitalieri, o enormă bogăție culturală, milioane de lucruri de făcut și veri calde. Iar acum ar putea fi un stimulent suplimentar pentru noi: mai puțini turiști decât în ​​timpul haosului normal din vară.

Turismul este crucial. Este cea mai mare industrie din Grecia. Este singura industrie majoră în continuă creștere. Este vibrant, rezistent și plin de resurse. Turismul a evitat cu succes marasmul economic din ultimii ani. Nici un guvern nu a reuşit să-l omoare, spre deosebire de alte industrii care au avut de suferit grav.

Turismul a reprezentat 17,3% din PIB-ul Greciei în 2014 și de 9,4% din totalul locurilor de muncă. Industria sprijină, de asemenea numeroase locuri de muncă în afara industriei; locurile de muncă directe și indirecte combinate ajunge la 19,4% din gradul de ocupare a forţei de muncă. Acest procent este de aşteptat sa crească cu 3,9% în 2015.”