Bursa de la New York a suferit cea mai mare prăbușire, azi, de la marea criză financiară din octombrie 2008, din cauza coronavirusului. Potrivit Financial Times, se pare că este cea mai rea săptămână pentru piețe.

CNN a anunțat că indicele Dow Jones a înregistrat cea mai mare scădere din istorie. Mai exact, a scăzut cu 1.191 de puncte.

În ceea ce privește indicele S&P 500, acesta a scăzut cu 2%. Este cea mai slabă săptămână pentru acest indice. În plus, față de săptămâna trecută, a înregistrat un declin de 10%.

O scădere a înregistrat și indicele Stoxx 600. Astfel, acesta a scăzut cu 3,4% și a atins cel mai mic nivel din 2011. FTSE 100 din Londra a scăzut cu 3,5%.

Investitorii sunt în panică

Directorul de investiții al Wilmington Trust Investment Partners, Tim Roth, a declarat că din cauza coronvirusului, grupul său își va reduce expunerea la stocuri. De asemenea și Christine Lagarde, președintele Băncii Centrale Europene, a anunțat că momentan epidemia de coronavirus nu este atât de drastică, încât să fie necesară o reacție de politică monetară din partea BCE.

Jim Paulsen, strategul principal de investiții al grupului Leuthold, a spus că „Suntem în panică”.

Pe de altă parte, Japonia a emis un ordin ca toate școlile să se închidă, începând cu săptămâna viitoare, în timp ce Arabia Saudită a interzis intrarea pelerinilor musulmani.

Investitorii de pe piețele din SUA au crescut pariurile pe o reducere iminentă a ratei dobânzii.

În plus, conform CNN, indicele Dow (INDU) a scăzut până la 960 de puncte azi, iar Nasdaq Composite (COMP) a scăzut și el.