Garett Motion Inc., furnizor de tehnologie de vârf pentru vehicule a sărbătorit astăzi împlinirea a 20 de ani de producţie în cadrul fabricii sale de turbosuflante din Bucureşti. Olivier Rabiller, preşedinte și CEO Garrett şi Ovidiu Mazilu, directorul fabricii, au fost gazdele mai multor demnitari în cadrul unui tur al facilităţii de producţie. Printre oficialităţile prezente s-au numărat Hans G. Klemm, ambasadorul Statelor Unite în România, Cristina Cocîrlă, reprezentant al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat și Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

Fabrica Garrett din Bucureşti are în prezent aproape 900 de angajaţi care susțin activitatea a 14 module de fabricație având ca rezultat producția de turbosuflante ce echipează mai mult de 25 de mărci din sectorul auto din Europa, cele două Americi şi Asia.

„Brandul Garrett – Advancing Motion este cunoscut în întreaga lume pentru tehnologia diferenţiatoare care ajută producătorii de autovehicule să-și îmbunătăţească performanţele motoarelor şi manevrabilitatea vehiculelor, în combinaţie cu o mai mare eficienţă a consumului de combustibil şi reducerea emisiilor poluante”, a spus Rabiller. “Fabrica din Bucureşti este un reper de marcă al succesului nostru global, oferind clienţilor noştri soluţii inovatoare, de clasă mondială, care să le satisfacă nevoile. Pe măsură ce cererea pentru produsele noastre continuă să crească la nivel global, operaţiunile noastre din România vor continua să joace un rol important în atingerea succesului nostru global.”

 

Garrett, fostă Honeywell Transportation Systems, a devenit o companie independentă, tranzacţionată public, la data de 1 octombrie 2018, în urma procesului de desprindere din Honeywell a unei companii cu peste 60 de ani de activitate, care a pionierat utilizarea turbosuflantei în industria auto în anii 1950. 

„Fabrica din Bucureşti a fost mai mult decât un contribuitor esenţial la creşterea noastră globală din ultimele două decenii, a ajuns să însemne un model al succesului”, a spus Rabiller. “Evoluţia acestei unităţi, de la scopul ei iniţial de producător specializat de componente la statutul ei actual de mare producător de clasă mondială vorbeşte de la sine despre talentele locale şi despre mândria cu care angajaţii Garrett de aici, din România, fac tot ceea ce fac.”

Ovidiu Mazilu a spus că fabrica Garrett din Bucureşti a început ca producător de componente în 1998, înainte de a începe producţia de turbosuflante în anul 2003. Astăzi, aceasta este cea mai mare unitate de producţie de turbosuflante din lume şi continuă să caute noi oportunităţi de îmbunătăţire a operaţiunilor.

„Aici, în Bucureşti, am adoptat Industrial Internet of Things (IIoT), digitizarea şi automatizarea pentru a ne îmbunătăţi eficienţa şi creşterea productivității în anii care urmează”, a spus Mazilu.

Pe lângă fabrica din Bucureşti, Garrett are în România și cel mai mare sediu pentru funcții suport la nivel global precum achiziții, producție, rețea de furnizori, lanț de distribuție, tehnologia informaţiei, resurse umane, financiar, marketing şi comunicare.

Garrett se bucură de relaţii de colaborare de lungă durată cu producători globali de vehicule de marcă şi are un istoric dovedit în excelenţă operaţională. În prezent, deserveşte aproximativ 40 de producători auto la nivel mondial prin intermediul a 13 fabrici poziționate strategic şi a cinci centre de cercetare-dezvoltare pentru a acoperi cererea globală. Compania are peste 7.500 de angajaţi la nivel mondial, incluzând circa 1.200 de ingineri care au contribuit sau contribuie la cele 1.400 de patente emise sau aflate în aşteptare. Pentru anul 2017, veniturile Garrett au atins aproximativ 3,1 miliarde USD.