Grupul Prysmian, lider mondial în industria de cabluri și sisteme electrice și de telecomunicații, a inaugurat astăzi, la Slatina, cea mai mare fabrică a sa de cabluri de fibră optică din Europa, reprezentând o investiție de 25 de milioane de euro. 

Aceasta nouă fabrică face parte din seria investițiilor Grupului Prysmian în fabrici de cabluri de fibră optică și electrice, în valoare de 250 de milioane de euro pe o perioadă de trei ani, la nivel global. Cu o capacitate anuală de producție de peste 8 milioane de kilometri de cablu de fibră optică, fabrica din Slatina este una dintre cele mai mari de acest tip și utilizează cele mai avansate tehnologii industriale și know-how, oferindu-i capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de cabluri optice la nivel mondial, pentru implementarea de noi rețele de telecomunicații de mare viteză.

Noua fabrica de la Slatina se întinde pe o suprafață de aproximativ 28.000 m², are un design modular, care poate fi ușor extins în cazul în care ar fi nevoie. Este amplasată în interiorul noului parc industrial Slatina Milcov, din a cărui suprafață disponibilă aproape 40% a fost achiziționată de Prysmian în 2015, ajungând la o suprafață totală de aproximativ 110.000 m². Construcția a început în octombrie 2015 și a durat 11 luni. La Slatina, aproape 1.000 de angajați Prysmian produc cabluri optice și electrice, 80% din produse fiind exportate în întreaga lume. Atenția Grupului față de România oferă țării oportunitatea de a se afla în centrul unei industrii puternice din punct de vedere tehnologic, cu produse extrem de competitive.

“80% din produsele realizate la Slatina sunt exportate în Europa de Vest. În următorii 2-3 ani vrem să extindem această fabrică cu 50% şi să mai angajăm 150-200 persoane, a declarat”, a declarat Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

Prysman este furnizor de cabluri de fibră optică şi pentru operatorii locali precum RCS&RDS, Telekom sau UPC. Piaţa globală de cabluri de fibră optică este estimată la 450 de milioane de km pe an. În 2001 erau produşi 100 milioane km de cablu, iar în 2010, 150 de milioane de km. 1 din 4 cabluri care se vând la nivel global este produs de Prysmian.

 

Fibra optică este o fibră de sticlă sau plastic care transportă lumină de-a lungul său. Fibrele optice sunt folosite pe scară largă în domeniul telecomunicațiilor, unde permit transmisii pe distanțe mai mari și la lărgimi de bandă mai mari decât alte medii de comunicație. Fibrele sunt utilizate în locul cablurilor de metal deoarece semnalul este transmis cu pierderi mai mici, și deoarece sunt imune la interferențe electromagnetice.

Grupul Prysmian este lider mondial în industria de cabluri si sisteme electrice și de telecomunicații. Cu o experiență de aproape 140 de ani, vânzări de peste 7,5 miliarde de euro în anul 2016, 21.000 de angajați în 50 de țări și 82 de fabrici. Acesta activează pe segmentele de cabluri subterane și submarine și sisteme de transmitere și distribuție a energiei electrice, cabluri speciale pentru aplicații în numeroase și diverse sectoare industriale, și cabluri de medie și joasă tensiune pentru sectorul construcțiilor și infrastructurii. Pentru industria telecomunicațiilor, Grupul produce cabluri și accesorii pentru serviciile de transmitere de voce, video și date, oferind o gamă completă de fibre optice, cabluri optice și de cupru și sisteme de conectivitate. Prysmian este o companie publică, listată la Bursa de Valori Italiană în indexul FTSE MIB.