„Cea mai mare escrocherie de la Revoluţie până acum. Ordonanţa de urgenţă este destinată unicului obiectiv pe care îl au, acela de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii. Acela care l-au adoptat prin lege şi care a fost declarat neconstituţional când a sesizat PNL. Decizia CCR a fost că este suficient să se facă prin hotărâre de guvern şi că nu trebuie să se facă prin lege. Ce ordonanţă au adoptat ei e una privind un cadrul mai larg”, a afirmat Ludovic Orban.
Liderul liberal a precizat că OUG adoptată joi de Executiv este doar un prim pas pentru a crea acel fond suverna care să includă toate companiile profitabile ale statului, pentru ca partidul aflat la putere „să prăduiască banii” prin tot soiul de proiecte inutile pentru ţara noastră.

„Ordonanţa este anticamera a ceea ce vor să facă şi anume să facă acelaşi aşa-zis fond suveran de investiţii în care să bage toate companiile profitabile ale statului şi din banii obţinuţi pe obligaţiunile emise, punând ca gaj acţiunile companiilor, să prăduiască banii în tot felul de proiecte inutile pentru România. De fapt să controlez politic companiile şi să le pregătească trecerea în mâini străine. Dacă pui gaj acţiunile societăţilor pentru nişte împrumuturi pe care le faci, fie prin emisie de obligaţiuni, fie prin alt resort, dacă nu poţi să înapoiezi banii, cine te-a creditat se întoarce împotriva ta şi o să îţi ceară acţiunile companiilor”, a conchis Orban.

SURSA: Mediafax