Este vorba despre hotelul Ryugyong din Phenian, Republica Populară Democrată Coreeană. Este cea mai înaltă structură construită a ţării. Dacă ar fi fost construit în întregime şi deschis turiştilor până în decembrie 2009, ar fi fost cel mai înalt hotel din lume. În 2009 însă, a fost depăşit în înălţime de Rose Tower din Dubai, un hotel de 333.2 m înălţime, dar cu ''numai'' 71 de etaje.

Construcţia hotelului din Phenian a demarat în 1987, dar a fost întreruptă în 1992, din motive economice. Lucrările au fost reluate în 2008, iar trei ani mai târziu, a fost finalizat exteriorul.

Hotelul este proiectat în formă piramidală, cu trei aripi de 100 metri lungime şi 18 lăţime ce converg într-un punct formând un vârf. Partea superioară are o structură circulară cu diametrul de 40 metri, ce va cuprinde restaurante rotative. Hotelul este înconjurat de pavilioane, grădini şi terase.

Clădirea a fost concepută şi proiectată de compania nord-coreeană de arhitectură şi inginerie Baikdoosan. După 2008, de lucrări s-a ocupat Orascom Construction Industries, cu sediul în Cairo, Egipt.

Recordul stabilit de hotelul Ryugyong a fost omologat oficial de Guinness World Records la 1 ianuarie 1992.AGERPRES