Până în prezent, în Coreea de Sud au fost înregistrate 64 de noi infecţii, cea mai scăzută creştere de după 25 februarie, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând 8.961. Alte şapte noi persoane care au fost testate pozitiv cu COVID-19, boala cauzată de virus, au murit în ultimele 24 de ore, totalul deceselor fiind de 111.

Majoritatea pacienţilor decedaţi erau persoane în vârstă care aveau şi alte boli, conform datelor KCDC, citate de Agerpres. Coreea de Sud pare să se fi instalat într-o tendinţă de scădere a numărului cazurilor noi, care a început lunea trecută, când a raportat cea mai mică creştere de la o zi la alta în aproape trei săptămâni, de 74 de noi infecţii.

Ritmul apariţiei de noi infecţii zilnic pare să fi încetinit din a doua săptămână din această lună, când autorităţile sanitare au finalizat o campanie extinsă de testare a 210.000 de credincioşi ai Bisericii Shincheonji a lui Iisus. Aproximativ 60% din cazurile confirmate au legătură cu ramura sectei religioase Shincheonji din oraşul Daegu din sud-est.

Numărul total de cazuri importate a crescut cu 13, ajungând la 37 şi, în contextul înmulţirii constante a cazurilor importate, Seulul a impus o perioadă de carantină de două săptămâni pentru sosirile pe termen lung din Europa, indiferent de simptome.