"Programul (…) va conduce la o mai bună coeziune în societatea românească. El îşi propune să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de trai a persoanelor sărace şi nevoiaşe. El se va derula până în 2017, în colaborare cu parteneri din Norvegia şi din alte ţări, fiind destinat grupurilor vulnerabile”, a spus Tove Bruvik Westberg, ambasadoarea Norvegiei în România, cu ocazia lansării programului intitulat RO25 “Combaterea Sărăciei”.

Ea a arătat că incluziunea socială a copiilor proveniţi din familiile rome reprezintă o prioritate, dar programul nu vizează exclusiv această etnie.

Managerul pentru România al proiectului, Elisabeta Capannelli, a arătat că programul este o 'reală' oportunitate pentru a se putea realiza incluziunea socială a familiilor sărace din România, dar şi din alte ţări.

“România face un pas important împotriva sărăciei. Nu putem lăsa oamenii să fie excluşi social, trebuie să îi determinăm să îşi găsească un loc de muncă, să meargă la şcoală. Investiţia în educaţie este o investiţie în economie”, a spus Capannelli.AGERPRES